EVRY Insight er EVRYs største kundekonferanse og samler hvert år mer enn 500 deltakere fra IT-bransjen, næringslivstopper og politikere. Disse samles hvert år over to dager i Oslo for å lære om det nyeste nye innen teknologi og hvordan dette vil påvirke deres hverdag. I år var også et stort antall talentfulle studenter invitert. De så frem til å lære mer om IBMs Watson og andre banebrytende teknologier de snart skal ut i arbeidslivet og få jobbe med i praksis.

– Du har kanskje et tech-område du er interessert i når du starter på en IT utdannelse, men plutselig får du vite om noe annet og interessen endrer seg fort. Spesielt når man får være med på konferanser som denne hvor man hører om alt det kule som skjer på tech- fronten, sier Magnus Hammer Zakariassen.

Han går 2. året på elektronikk og informasjonsteknologi på Høyskolen i Oslo og Akershus. Sammen med medstudentene Anna Sofie Schei, Ellen Katrine Sveen og Fredrik Hoel Bevreng er han en av mange studenter som i år deltok på Insight.

– Jeg ønsker å jobbe med IT og data, og da må man gjerne ha en solid utdannelse innenfor akkurat det i bunn, men siden utviklingen går så fort må man i tillegg være oppdatert og delta på arrangementer som dette slik at man hele tiden ligger i tet, sier Fredrik Hoel Bevreng.

En IT-utdannelse tar man nemlig ikke bare på skolebenken. Studentene på Insight begynner nemlig å bli godt vant med å møte næringslivsaktører og bedrifter. Ikke bare har de bedriftspresentasjoner så ofte som to ganger i uken, men konferanser som Insight er også dagligdags i følge Ellen Katrine Sveen.

– Vi lagde en app på en av bedriftspresentasjonene og vant en tur til Helsinki. Jeg leder også en studentforening på UiO for student-startups og møter mange spennende mennesker gjennom det. Man kan si at vi som studerer tech har en langt mer spennende studiehverdag enn man skulle trodd, sier Sveen.

– Skolen er jo også veldig teoretisk, så mange studenter ønsker å bruke noe av fritiden sin på å knytte kontakt med bedriftene, delta på arenaer som Insight-2017 og se hvordan det faktisk er i arbeidslivet, legger venninnen Anna Sofie Schei til.