Bratt læringskurve og litt for mye ansvar

- Det kan være litt skremmende å arrangere workshops med en strategisk partner og en stor kunde kun fem dager etter at jeg startet i stillingen min på fulltid. Likevel viser det hvor stor tillit man får fra kollegaer og sjefer, selv som relativt nyutdannet.

- Det jeg også forstod var hvor ufattelig mye jeg hadde lært ved siden av skolen, som hjalp meg med å takle workshopen. I tillegg hadde jeg god støtte fra kollegaer, som hjalp til med forberedelsene. Sammen sørget vi for at workshopen ble vel gjennomført, og at alle parter ble fornøyde!

Du bestemmer det meste selv

- Noe av det jeg likte best som student, var å drive med småprosjekter ved siden av forelesning og pensum. Det er noe helt eget ved å drive et mindre lidenskapsprosjekt på siden. Derfor ble jeg utrolig for at EVRY legger til rette for dette her: dersom man har lyst, tid og kapasitet, står man fritt til å enten ta initiativ eller blir med på andre prosjekter.

- Gjennom slike prosjekter er det ofte kort vei ut til kunde, og man får testet og iterert ideen raskt. I tillegg er det en flott mulighet til å bli bedre kjent med kollegaer fra andre avdelinger. EVRYs mange gode kundeforhold legger til rette for enorme muligheter, for de som tør og vil!

Menneskene er ikke så selvhøytidelige som det man tror

- På bedriftspresentasjoner på universitetet ble det ofte sagt at det å være i arbeidslivet, var nesten som å være student. Jeg husker jeg ikke trodde noe på det, fordi det virket som åpenbar smisking. Nå kan jeg derimot slå fast at det stemmer. Det er i tillegg større mangfold, i alder, bakgrunn og erfaringer.

- De som jobber her er dedikerte, og liker virkelig faget. I tillegg har vi ungdomsnettverket Young Professionals som er sosial pådriver for oss under 35. Mye vennlighet møter en i gangene og på møterommene, selv fra folk man aldri har møtt før. Det er det samme om det er kunder, kantinepersonell eller konsernledelsen: folk møter blikket ditt med et smil og sier hei. Det er mindre selvhøytidelig enn jeg så for meg da jeg først var på intervju.