Finansdepartementet

Statlig / Offentlig / Kommunal sektor

Finansdepartementet har ansvar for områder i samfunnet som berører oss alle hver eneste dag; den økonomiske politikken, statsbudsjettet, skatter og avgifter. Departementet er sekretariat for finansministeren og utarbeider dokumenter til Stortinget og bakgrunnsmateriale for regjeringen med faglige råd. I tillegg har departementet viktige forvaltningsoppgaver.

 

En karriere i Finansdepartementet vil gi deg en unik mulighet til å jobbe med kunnskapsrike, engasjerte og dyktige medarbeidere som sammen er faglige rådgivere for den politiske ledelsen i utformingen av den økonomiske politikken.

 

Dersom du har interesse for økonomisk politikk, juridiske problemstillinger og samfunnsdebatt, og lyst til å jobbe med faglige problemstillinger, er det få steder som har et bedre tilbud om dette enn Finansdepartementet.

 

Finansdepartementet er en travel og spennende arbeidsplass med god trivsel og ”kort vei” til politisk ledelse. Arbeidsoppgavene er utfordrende og nye medarbeidere får raskt arbeidsoppgaver der de må benytte sin kompetanse til å vurdere og analysere faglige problemstillinger.

 

Våre medarbeidere tilbys gode muligheter for utvikling gjennom blant annet videreutdanning og ikke minst det å lære av dyktige kollegaer.

 

Staben har en gjennomsnittsalder på ca. 45 år og har en tilnærmet lik fordeling av kvinnelige og mannlige medarbeidere. Når det gjelder rekruttering av nye medarbeidere er ca. 50 prosent nyutdannede fra universitet og høyskoler.

 

Les mer
Fakta
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
201-500
Se alle fakta
Vi ser etter
Ledig Stilling
18.06.2019
Oslo

Bli kjent med Finansdepartementet

Dette kan vi tilby deg
Ingen "salgsargumenter" lagt til!
Kan variere med stilling / arbeidsted
Ingen frynsegoder lagt til!
Vi ser etter
Ledig Stilling
18.06.2019
Oslo

Ledige stillinger hos Finansdepartementet

Finansdepartementet søker inntil to jurister som førstekonsulent/rådgiver/seniorrådgiver til juridisk seksjon for verdipapirhandel og finansiell rapportering i Finansmarkedsavdelingen. Stillingen(e) er vikariat(er) med mulighet for fast ansettelse. Som jurist i seksjonen for verdipapirhandel og finansiell rapportering jobber du med å utvikle regelverket for verdipapirmarkedet i Norge. Du vil jobbe med å ivareta Norges interesser ved utarbeidelsen av nytt europeisk regelverk, samt å forberede lov og forskrifter som gjennomfører EØS-relevant regelverk i norsk rett. Du vil også behandle enkeltsaker innen seksjonens ansvarsområder. Avdelingens ansvarsområde er preget av et komplekst regelverk og høyt reguleringstempo. Vi søker deg som har gode faglige kvalifikasjoner, høy faglig integritet og forståelse for samspillet mellom jus, økonomi og politikk. Du er en engasjert jurist som kan bidra til å løse de arbeidsoppgavene seksjonen til enhver tid har. En stilling i Finansmarkedsavdelingen gir mulighet for utvikling i et sterkt faglig miljø, og unik innsikt i regelverk på finansmarkedsområdet. Du har master i rettsvitenskap (eller tilsvarende) med gode resultater. Du må ha god skriftlig fremstillingsevne, gode analytiske evner og en selvstendig og målrettet arbeidsform. Du må raskt kunne sette deg inn i nye og omfattende juridiske temaer. Nyutdannede ansettes som førstekonsulent. For erfarne kandidater vil stillingstittel og lønn vurderes på bakgrunn av bl.a. kjennskap til fagområdene og relevant praksis. Høstens kandidater er også velkomne til å søke.
18.06.2019 Oslo

Internship

Internship

Internship

Studentengasjement for økonomer

Antall interns :
1 (3)

Rekrutteringskalender

  • JUN 18
    2019
    1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)

Registrer deg i CV databasen!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

  • Opprett en profesjonell kandidatprofil
  • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere
  • Bli oppdaget av hodejegere

Kontaktperson

Seniorrådgiver

Adresse

Akersgt. 40, 0030 Oslo

Artikler fra Finansdepartementet