Jeg begynte i Finansavdelingen i Finansdepartementet i 2004, som min første jobb etter økonomistudier ved Norges Handelshøyskole og HEC Lausanne i Sveits. Jeg søkte meg hit ut fra et ønske om å jobbe tett på viktige samfunnsmessige prosesser og å få brede læringsmuligheter innen makroøkonomi og finans.

 

En typisk arbeidsdag består delvis av langsiktige oppgaver, som arbeid med den årlige meldingen til Stortinget om forvaltningen av Statens pensjonsfond eller prosjektarbeid innen investeringsstrategi eller ansvarlig forvaltning. Samtidig er det et stort innslag av dagsaktuelle oppgaver med korte frister. Jeg bruker mye tid til å diskutere fag med kollegaer og prøve å sammenfatte komplekse problemstillinger uten å bruke tungt fagspråk. Jeg oppfatter at det er et stort engasjement i befolkningen om forvaltningen av Statens pensjonsfond. Det bidrar til at arbeidet oppfattes som meningsfullt.

 

Jeg har fått mulighet til å prøve meg i både Finansavdelingen, Økonomiavdelingen og Avdeling for formuesforvaltning. Jeg har over tid arbeidet med blant annet statsbudsjettet, konjunkturanalyse og pengepolitikk, internasjonalt økonomisk samarbeid og forvaltningen av Pensjonsfondet. Generelt har jeg hatt god nytte av min bakgrunn som siviløkonom med høyere avdeling samfunnsøkonomi og etterutdanningen som autorisert finansanalytiker. Og ikke minst skrivekunnskapene fra videregående!

 

Bruk mulighetene på bedriftspresentasjoner og karrieredager til å snakke med oss som jobber her! Jeg vil anbefale alle som er samfunnsengasjerte og ønsker faglig utfordrende oppgaver og et godt arbeidsmiljø om å søke seg til departementet.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger