<  
>  
Camilla Christensen
Historiefomidler, skribent og oversetter Lørenskog
3 likerklikk
For tiden tilgjengelig
Følg Send melding
Jeg brenner for å formidle historie og kultur, og har de siste årene jobbet som museumsformidler og frilansskribent. Min masteroppgave omhandlet Theodor Kittelsens aktive bruk av norske folkeminner i sin kunst, foruten også hvordan folkeminnene avspeiler allmennmenneskelige erfaringer og virkelighetsforståelse. Dette er et felt som engasjerer meg sterkt, og som jeg fremdeles arbeider aktivt med på ulike måter. Jeg har blant annet skrevet flere artikler med fokus på visuell kultur, folklore og kunst i kontekst, og driver blant annet mitt eget nettsted der jeg oversetter og formidler nordisk historie og folketradisjoner for et engelskspråklig publikum. Drømmer om en jobb der jeg kan få fullt utløp for mitt engasjement og min kompetanse! Les mer
Tilbake Camilla Christensen Øvrig Skjønnlitterær forfatter
Skjønnlitterær forfatter Pris: Etter avtale
Dersom du er interessert i mine tjenester innen Skjønnlitterær forfatter, kan du kontakte meg eller sende en forespørsel om et oppdrag. Jeg vil deretter komme tilbake til deg så raskt som mulig. Vis mer
Nivå
Tilgjengelighet
Arbeidssteder
Hjemmekontor,
Lillestrøm,
Lørenskog,
Rælingen,
Nittedal,
Oslo
Forespør tjenesten
Skjønnlitterær forfatter
Er du interessert i tjenesten Skjønnlitterær forfatter fra Camilla Christensen?
Bestill tjenesten!
eller send en generell henvendelse
Andre tjenester jeg tilbyr innen Øvrig
Andre typer tjenester jeg tilbyr
Kommunikasjon, tekst og PR
4 tjenester

Nivå

Erfaren

Kunst og håndverk
1 tjeneste

Nivå

Erfaren

Oversetting (skriftlig)
1 tjeneste

Nivå

Erfaren

Meldingen ble ikke sendt
Skriv en anbefaling av Camilla Christensen
Frilansguiden er basert på porteføljer, profiler og anbefalinger slik at oppdragsgivere får en trygghet basert på andres erfaringer. Dersom du har jobbet med Camilla Christensen, har du anledning til å gi en anbefaling. Du kan når som helst oppdatere eller endre anbefalingen.
Gi din anbefaling nå!
8 prosjekter

Mine Prosjekter

Min CV
ARBEIDSERFARING
sep 2013 Nåværende Blogger, skribent, redaktør og oversetter, Frilans/eget foretak
Annet, Deltid Viken
Drifter nettstedet www.legendsofthenorth.blogspot.com, med oppstart september 2013. Her jobber jeg med å oversette og formidle nordisk kultur, historie og folklore for et engelskspråklig publikum. Har blant annet oversatt eventyret om Smørbukk, Gutten som kappåt med trollet, Risen som ikke hadde noe hjerte på seg, samt deler av Haakon Haakonsons saga. Også flere sagn, samt sangtekster fra nordisk musikktradisjon. Deltaker ved prosjektet "Becoming the Forest" (kunstfaglig publikasjon), med artikkel om Theodor Kittelsen som publiseres i løpet av 2017. Også bidratt med artikler i det kunsthistoriske tidsskriftet Paragone og det kulturhistoriske tidsskriftet Ask.
   
sep 2009 Nåværende Museumsformidler, Norges Hjemmefrontmuseum (NHM)
Fast ansettelse, Deltid Oslo
HI kraft av min stilling innehar jeg per idag ansvaret for den utadrettede virksomheten ved museet, i form av formidling gjennom digitale og analoge kanaler. Jeg utarbeider egne temaomvisninger, utstillinger, foruten også å være ansvarlig ved publikumsarrangementer. Jeg har bidratt ved flere separatutstillinger, i form av utarbeidelse av tekstmateriell, utvelgelse av gjenstander, samt kuratering. Jeg har også det redaksjonelle ansvar for museets Facebook-side (https://www.facebook.com/norgeshjemmefrontmuseum/) - i den forbindelse jobber jeg aktivt med å digitalisere og formidle museets fotosamling. Stillingen medfører også noe administrativt og praktisk lederansvar, samt personalansvar.
   
mai 2010 sep 2018 Kunstformidler og vaktleder, Det Kongelige Hoff
Sommerjobb / sesongjobb, Deltid Oslo
Arbeidet består i omvisninger omhandlende slottets kunst, arkitektur og historie, med fokus på nasjonalromantikk, historisme og kunstens rolle i det nasjonale program. Sommeren 2010 bar omvisningene preg av især vektlegging av den omfattende restaurering av slottets eksteriør og interiør mellom 2005 og 2009. Sommeren 2016 inngikk også smakebiter fra HM Dronning Sonjas private samling av kunstglass. Jeg har også ansvar for åpning og lukking, dagsoppgjør overoppsyn og lettere vedlikehold av slottet, samt koordinering og tilrettelegging ved øvrige arrangementer (konserter, teaterforestillinger o.l.). Stillingen innebærer også opplæring av nye medarbeidere, billett og varesalg, samt praktisk bistand til museumssjef ved høve.
   
jan 2018 mai 2018 Arkivmedarbeider, Universitetet i Oslo
Trainee, Deltid Oslo
Praktikant ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk vinteren 2018. Jobbet blant annet med å videreutvikle faget kulturhistorie gjennom Norsk Folkeminnesamlings sosiale medie-profil, gjennom å utarbeide digitale løsninger og formidlingsstrategier for markedsføring og synliggjøring av samlingen. Sortering og registering av kildemateriale etter folkeminnesamler Moltke Moe. Innhente og registrere informasjon omhandlende kvinnelige folkeminnesamlere, samt innhenting av data tilknyttet prosjekter ved arkivet. Gjennomgå og registrere transkribert materiale etter Catharine Hermine Kølle i registreringsverktøyet Transkribus, som et ledd i prosjektet Spatial Humanities. Også vask og rensing av avvik i avlesningen, koordinering av tekst i database.
   
sep 2017 okt 2017 Arkivpraktikant, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og designs
Internship, Deltid Oslo
Praktikant ved arkiv-og dokumentasjonsavdelingen ved Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Deltatt i ulike sider ved det daglige arbeidet i arkivet. Oppgavene har bestått i å sjekke hylleplassering og innhold i arkivbokser opp mot databasen Asta, grovsortering av arkivmateriale, pakke om og merke arkivbokser, kontrollere riktig antall arkiverte trykksaker og kataloger, - fjerne overflødige arkiveksemplarer og supplere med manglende eksemplarer, samt ordning og arkivering av presseklipp. Inngående orientering om ordnings- og katalogiseringsarbeidet, med et spesielt fokus på databasen Asta.
   
sep 2012 aug 2014 Vitenskapelige assistent, Universitetet i Oslo
Prosjekt / Engasjement, Deltid Oslo
Bistod ved tre ulike forskningsprosjekter ved Institutt for filosofi, idehistorie, kunsthistorie og klassiske språk
   
aug 2002 apr 2010 Butikkmedarbeider, Hennes & Mauritz
Ekstrahjelp, Deltid Viken
   
UTDANNING
aug 2016 des 2017 ARKIV OG DOKUMENTBEHANDLING, DELTID årsstudium (Mediefag og journalistikk), Høgskolen i Oslo
Annet  Oslo 
Teoretisk, metodisk og teknisk innsikt i hvorfor og hvordan arkiver blir skapt, organisert, bevart og brukt i privat og offentlig virksomhet. Kunnskap om arkivenes betydning for enkeltmennesker, organisasjoner, virksomheter og samfunnet, og om regelverket for offentlighet og innsyn. Kompetanse i arkivdanning og bevaring.
   
jan 2016 apr 2016 ARKIVFORMIDLING, Høgskolen i Oslo
Annet  Oslo 
I løpet av de siste tiårene har aktiv formidling av arkiv blitt en viktig og naturlig del av arkivinstitusjoners arbeid. Dette emnet er åpent som videreutdanningskurs, og det er relevant for alle som er interessert i arkiv, museer og formidling av kulturarv. Emnet la blant annet vekt på: tilgjengeliggjøring og formidling av arkiver ved arkivinstitusjoner Teoretiske og metodiske tilnærminger til arkivformidling Regelverket om opphavsrett Pedagogiske prinsipper og fagdidaktikk Digitale fortellinger som formidlingsmetode
   
aug 2009 jun 2011 KULTUR- OG IDÈSTUDIER 2-årig master (Historie, religion, idéfag), Universitetet i Oslo
Mastergrad (annen)  Oslo 
Fordypning i kulturhistorie, forholdet mellom kultur og natur, visuell kultur, naturforståelse, kunsten som politisk og kulturelt verktøy i 1800-tallets Norge, nasjonal identitet og selvforståelse. Masteroppgavens tittel: "Og skogen gav os eventyret: Møter mellom ånd, natur og folketro i Theodor Kittelsens kunst" URL: https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/24298/Master.xCamilla.xNyttxdokument..pdf?sequence=4 Øvrige stikkord: Forståelse av menneskers levevilkår og virkelighetsforståelse (mentalitetshistorie) Menneskelige livserfaringer gjenspeilet i den visuelle kulturen. Nasjonale symboler og nasjonal kultur. Det nasjonale program: nasjonalromantikk, nyromantikk som visuelt verktøy Samtidskultur i historisk perspektiv Visittkortportretter og kjønnskonstruksjoner - det performative kjønn Kollektiv erindring Kulturalisering av naturen Kontekstuell kunsthistorisk formidling og billedanalyse
   
aug 2007 jun 2009 KUNSTHISTORIE bachelor (Estetiske fag og kunst), Universitetet i Oslo
Bachelor  Oslo 
Fordypning i norsk kunsthistorie 1800- tidlig 1900-tall Nasjonalromantikk og nyromantikk Munch og symbolismen Vitalismen som ideologi og kunstretning Det nasjonale programmet Visuell kultur og kunst i kontekst.
   
aug 2006 jun 2009 KULTUR- OG IDÈSTUDIER bachelor (Historie, religion, idéfag), Universitetet i Oslo
Bachelor  Oslo 
Samtidskultur i et historisk perspektiv Kulturelle endringer Museumskunnskap og nasjonal kulturarv Fortelling, tradisjon og kultur Mentalitetshistorie Analytisk bruk og formidling av arkivmateriale, Norsk Folkeminnesamling
   
aug 2003 jun 2004 ALLMENN LITTERATURVITENSKAP årsstudium (Språk, litteratur), Universitetet i Oslo
Annet  Oslo 
Innføring i vestens litteraturhistorie, fra antikken til idag.
   
aug 1999 jun 2002 Allmenne og administrative fag, Lørenskog videregående skole
Annet  Viken 
Fordypning i engelsk og samfunnsfag, psykologi som privatist.
Karakternivå: Topp 50%
   
Annen erfaring
mai 2018 Nåværende Styresekretær, Norsk Folkeminnelag
Oslo
Bidrar praktisk og administrativt i arbeidet ved NFL. Styresekretær og redaksjonell bidragsyter ved tidsskriftet Folkeminner, samt ved NFL i sosiale medier.
   
Språk
Engelsk Flytende Flytende Nei
Norsk Flytende Flytende Ja
Italiensk Grunnleggende Grunnleggende Nei
       
Ferdigheter og kompetanser
IT-ferdigheter og kompetanser Vanlige dataverktøy (Office-pakken) Referanseverktøyet Endnote Nettpubliseringsverktøyet Vortex Sosiale medier i form av Google-tjenesten blogger.com (subdomene: blogspot.com), Facebook og Youtube Lydredigeringsprogrammet Audacity Videoredigeringsprogrammet Moviemaker Registreringsverktøyet Transkribus
Kunstneriske ferdigheter og kompetanser Skrivekurs i skjønnlitterær/kreativ skriving ved Folkeuniversitetet i Oslo og Norges Litteraturskole: 2005-2006 ”Hvordan skrive gode bøker for barn og ungdom?”, skrivekurs v/ forlaget Aschehoug: okt. 2015 ”Å fortelle er å oppleve”, skrivekurs v/ forlaget Aschehoug 16. april 2016 Skriver flittig på fritiden, faglig og skjønnlitterært. Flere av mine fagartikler kan hentes på min linkedin-side: https://www.linkedin.com/in/camilla-christensen-58309b34?trk=hp-identity-name