<  
>  
Hilde Marstrander
Billedkunstner, illustratør, journalist Oslo
For tiden tilgjengelig
Følg Send melding
Med 20 år i mediabransjen; inkludert reiseessays, mat og vin for restaurantbransjen, kunstkritikk, feature for VG og Aftenposten og lederartikler for DnB NOR og Telenor, er jeg en all-rounder som liker å sette meg inn i nytt materiale, og kommunisere med nye fagfelt. Jeg har også illustrert en rekke bøker, tegnet fasaden til et kulturkollektiv, dekorert flere barer – og til og med jobbet som actiontegner under en teaterforestilling. Jeg er som poteten; jeg kan brukes til nesten alt. Ta kontakt for en hyggelig samtale om jeg er rette personen for akkurat ditt prosjekt. Les mer
  • Del eller anbefal:
  • Antall tjenester 19
  • Pris fra Etter avtale
  • Arbeidssteder 2
Tilgjengelighet
Svarte datoer er ledige
Aktuelle arbeidssteder
Hjemmefra Oslo Vis alle
Meldingen ble ikke sendt
Skriv en anbefaling av Hilde Marstrander
Frilansguiden er basert på porteføljer, profiler og anbefalinger slik at oppdragsgivere får en trygghet basert på andres erfaringer. Dersom du har jobbet med Hilde Marstrander, har du anledning til å gi en anbefaling. Du kan når som helst oppdatere eller endre anbefalingen.
Gi din anbefaling nå!
Min CV
ARBEIDSERFARING
jun 2012 Nåværende Billedkunstner, kunstkritiker / journalist, Kunsthåndverk og Ny Tid
Fast ansettelse, Prosjekt / Engasjement, Frilans, Heltid / deltid Oslo, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger
Jeg anmelder utstillinger og litteratur for fagtidsskriftet Kunsthåndverk og månedsavisen Ny Tid. Jobber også med egen kunst. Har 20 års bakgrunn som journalist på alle plattformer, også undervisning. Har drevet eventbyrå i tidligere år, og har bred erfaring i å arrangere utstillinger og events, med alt dette medfører av utstillingsmateriell og pressemeldinger.
   
nov 2000 Nåværende Utsmykking, Diverse
Prosjekt / Engasjement, Deltid Oslo, Stavanger, Tønsberg
Jeg har utsmykket en rekke barer og restauranter i Oslo; Aku Aku Tikibar, Hotel Havana (delikatessen på Grünerløkka) og Nighthawk Diner, tidl. Muddy Waters Music Hall, Rockefeller og Oslo Konserthus, samt et hotell i Tønsberg og et kulturkollektiv i Stavanger.
   
jan 2000 Nåværende Billedkunstner , Krogh Optikk
Prosjekt / Engasjement, Deltid Oslo
Siden 2000 har jeg hatt løpende oppdrag for Krogh Optikk for utformelse av hans "Hall of Fame" på flag-ship filialen på Majorstuen. To ganger i året tegner jeg noen av hans kjendiskunder med briller de har kjøpt, som havner på hans gallerivegg. De aller fleste er signert av de avbildede, inkl. Pushwagner, som har skrevet en hyggelig hilsen til meg på tegningen. Det har etterhvert blitt en enorm samling bilder.
   
aug 1995 Nåværende Journalist / skribent og illustratør, Medienorge
Fast ansettelse, Prosjekt / Engasjement, Sommerjobb / sesongjobb, Frilans, Heltid / deltid Danmark, Italia, Østerrike, Portugal, Thailand, USA, Oslo, Tromsø
Jeg har jobbet frilans og i kortere og lengre engasjementer i følgende medier: Ungdomsmagasinet Spirit, In-Side, MAG, Det Nye, Henne, KK, Tique, Beat Magasin, Se og Hør, VG Feature, Aftenposten Feature, Avisenes Pressebyrå, Dagsavisen, Bergens Tidende Mediehus (BA, Fædrelandsvennen, Stavanger Aftenblad og Adresseavisa), SAS In-flight magasin (som reisejournalist i flere år), Klassekampen, Billedkunst, StyleLab (Danmark) Vin og Brennevin med mere.
   
des 2006 jan 2010 Sjefsredaktør, SNITT  – Magasin for visuell kommunikasjon (Grafill)
Frilans, Deltid Oslo
Ansvarlig for å sette sammen redaksjonsråd, sette tema for hvert nummer, innhente designbyåer, innhente frilansere og følge disse opp, ansvarlig for det visuelle uttrykket og kvalitetskontroll av dette. SNITT vant Fagpressens Designpris under min periode som redaktør, og var også nominert i andre kategorier.
   
okt 1995 jun 1998 Moteredaktør, ELLE Norge
Fast ansettelse, Heltid Frankrike, Italia, England, USA, Oslo
Den første moteredaktøren i norske ELLE og var med på å "bygge opp bladet" fra bunnen. Hadde ansvaret for å lage eget motestoff; inkludert å style egne moteserier, sette arbeid ut til frilansere, følge disse opp, lære opp assistenter, kvalitetssikre tekst, foto- og trykkkvalitet, samt holde budsjettene for min avdeling. Jeg dro også på motemessene i USA, Italia, England og Frankrike to ganger i året for å holde kontakt med våre søstermagasiner og holde meg oppdatert på kolleksjonsvisningene.
   
jan 1995 mai 1996 Programleder, reporter og produsent, ZTV
Fast ansettelse, Heltid England, Oslo
Jeg startet som reporter for kulturprogrammet "Humla", og fikk etterhvert mitt eget mote- og livstilsprogram kalt "TREND-Z", som jeg selv produserte; d.v.s. planla, scriptet, redigerte, valgte musikk til – og hostet. Vi lagde en rekke program fra England til serien.
   
UTDANNING
jul 2011 mai 2014 BILLEDKUNSTNER - SAMTIDSKUNST bachelor (Estetiske fag og kunst), Universitetet i Tromsø
Bachelor  Tromsø 
Spesialisering: Stedspesifikk Kunst
Det er bare bestått / ikke bestått på kunst i Norden. Jeg bestod.
   
jul 2013 des 2013 Utvekslingssemester, Parsons the New School for Design
Bachelor  USA 
Spesialisering i stedsspesifikk kunst.
Karakternivå: Topp 10%
Stedsspesifikk Kunst # A Painting & Sound # A Video, foto og Performance # A- 3D, wood- and metal # B Recycle, Rethink # B
   
jul 2010 mai 2011 FAGUTDANNING I KUNST, MALERI fagskoleutdanning (Estetiske fag og kunst), Einar Granum Kunstfagskole
Årsstudium  Oslo 
Jeg kom inn på andreåret, og spesialiserte meg innenfor maleri.
Man får ikke karakterer i kunst i Norden, men fikk gode tilbakemeldinger.
   
jun 1998 des 1998 Teknisk tegning for klær, Tillskärerakademin i Stockholm
Sivilgrad  Sverige 
Teknisk konstruksjon av mønster til klær for kvinne, herre og barn, inkl. flattegning / diagrammer.
Karakternivå: Topp 10%
Fikk 4 og 5 i alle fag og underfag (der 5 var høyest).
   
jun 1989 mai 1991 FASHION DESIGN folkehøgskoleutdanning (Estetiske fag og kunst), London University of the Arts
Bachelor  England 
Fashion designing med spesialisering i "Fashion Graphics"
Karakternivå: Topp 10%
Fikk trippel laud (eng. «distinction» i forretningsfag, design og presentasjon) i begge årene i dette 2-års studiet (Higher National Diploma), som senere ble byttet ut med en Bachelor-grad etter at jeg var ferdig uteksaminert.
   
des 1985 des 1989 Kjole og draktsyerfaget, Sogn VGS
Fagskole  Oslo 
Kjole og draksyerfaget. Fikk min praksis på Atelier Syco på Grünerløkka i Oslo.
Karakternivå: Topp 10%
Jeg fikk høye karakterer i alle fag.
   
Annen erfaring
jun 2015 Nåværende Kulturutvekslingsprogram med Thailand, North East Art Review
Thailand, Oslo
Har initiert – og er i prosjektfasen med – et kulturutvekslingsprogram som er støttet av the Royal Thai Embassy i Oslo, i samarbeide med kunstnerkollega Aase-Hilde Brekke.
   
okt 2010 Nåværende Veldedige formål, NOAH - for Dyrs Rettigheter, Dyrevernalliansen, Dyrebeskyttelsen, Mote mot Pels, Kvinnekraft, Redd Barna, Radiumhospitalet, Kirkens Bymisjon m.m.
England, Oslo, Trondheim
Jeg har engasjert meg en en rekke veldedige formål opp gjennom årene. Både ved å holde apeller foran Stortinget, tegne kampanjer til publisering på Sosiale Medier, t-skjorter, flyers, kommet opp med slagord for kampanjer og gitt bort mange ting til veldedige formål, blant annet en mengde bøker til Radiumhospitalets barneavdeling. Jeg liker å holde meg engasjert, og gi litt tilbake til de som ikke har en stemme. Dette har gitt meg en erfaring i organisatorisk arbeide i tillegg, særlig de gangene vi har samarbeidet om større prosjekter, slik som Redd Barna kampanjen i 2015, som er en utstilling som fremdeles er "på veien.".
   
Språk
Engelsk Flytende Flytende Nei
Fransk Grunnleggende Grunnleggende Nei
Norsk Flytende Flytende Ja
Tysk Grunnleggende Grunnleggende Nei
       
Ferdigheter og kompetanser
Øvrig
Utstilling
Kommunikasjon, tekst og PR
Skriftlig kommunikasjon
Historieformidling
Sosiale medier
Blogging
Event og bevertning
Eventplanlegging
Foto
Adobe Photoshop
Konseptfotografi
Grafisk design og illustrasjon
Karikatur (portretter)
Frihåndsillustrasjoner
Illustrasjon
Magasinillustrasjon
Kunst og håndverk
Billedkunst
Konseptillustrasjon
Programvare/verktøy (IT)
Adobe Illustrator
Journalistikk
Reisereportasjer
Portrettintervju
Matanmeldelser
Kulturjournalistikk
Featurejournalistikk
Magasinjournalistikk
Sosiale ferdigheter og kompetanser En av mine styrker er at jeg snakker like godt med "gutta og damene på gølvet" som de i høyere posisjoner, uansett hvor i verden jeg befinner meg. Jeg har et godt språkøre og har lett for å sette meg inn i nye stoffområder og folks ulike behov. Jeg er en sosial person, som likevel trives godt med selvstendig arbeide. Jeg har et svært bredt nettverk innenfor de fleste fagområder.
Organisatoriske ferdigheter og kompetanser Jeg har evnen til å ha struktur og overblikk selv i kaossituasjoner, ikke minst fordi jeg har jobbet som redaktør i flere år. Jeg er selvgående, arbediseffektiv og idérik, men trives også godt i team.
Tekniske ferdigheter og kompetanser Jeg har jobbet mye på sosiale nettverksplattformer, og er aktiv på alt fra Instagram, Facebook, Twitter, Vimeo, SoundCloud, min egen hjemmeside som er på Wordpress og mail. Fordi jeg har jobbet i en rekke aviser er jeg kjent med mange ulike maler for å publisere stoff, og pleier å sette meg raskt inn i nye.
IT-ferdigheter og kompetanser Se over.
Kunstneriske ferdigheter og kompetanser I tillegg til billedkunst og det journalistiske, har jeg også gitt ut to plater med bare egne låter under bandnavnet Chicas del Coro, som har gitt meg trening i å tenke på både innhold, fremføring og innpakning – også på andre områder enn billedkunsten. Dét å levere en "total pakke" som er gjennomtenkt på alle måter, og som når frem til sitt publikum på en sympatisk, interessant og klar måte, er viktig for meg.
Andre ferdigheter og kompetanser Jeg trener ganske mye, og har etterhvert blitt en ganske god hobbykokk. Siden jeg tidligere skrev mye om mat og vin har dette blitt en naturlig interesse for meg, som jo også gjenspeiler det faktum at jeg er svært glad i å reise; og er en kultur- og historiebuff. Det er nesten alltid et oppslagsverk i nærheten av laptoppen, om det ikke er Google som får kjørt seg. Dette har jeg antakeligvis arvet fra mine foreldre, som begge var i overkant ivrige brukere av leksika.
   
Annen info
Interesser
Yoga, mat, vin, reiser, utstillinger, dans, teater, friluftsliv, miljøvern, eldreomsorg, equal opportunities, avisoman
Førerkort
Bil og motorsykkel