<  
>  
Aina Kristiansen
Grafisk designer, journalist og forfatte Oslo, Norge
For tiden tilgjengelig
Følg Send melding
Jeg er journalist, grafisk designer, webdesigner og redigerer, og har i tillegg svennebrev i mediegrafikerfaget med erfaring som typograf og redigerer i blant annet Dagbladet, Klassekampen, Kamille og Lokalavisene Oslo. Jeg har skrevet og designet Dyrskuavisen for Tun Media de tre siste årene og vært AD/designer for alle festivalavisene til Momentium i perioden 2007–2012. I 2011 designet jeg dessuten boka «Elsk meg som jeg er» for HivNorge. Jeg har også skrevet to sakprosabøker som hjelpeforfatter på Kagge Forlag (utgitt høsten 2019) og Aschehoug (utgitt våren 2020). Ta kontakt om du trenger en dyktig og allsidig grafisk designer, webdesigner, journalist eller desker. Les mer
  • Del eller anbefal:
  • Antall tjenester 22
  • Pris fra NOK 1230 / time
  • Arbeidssteder 2
Tilgjengelighet
Svarte datoer er ledige
Aktuelle arbeidssteder
Grafisk design og illustrasjon
14 tjenester

Nivå

Profesjonell

Kommunikasjon, tekst og PR
4 tjenester

Nivå

Profesjonell

Journalistikk
4 tjenester

Nivå

Profesjonell

Meldingen ble sendt
Meldingen ble ikke sendt
Skriv en anbefaling av Aina Kristiansen
Frilansguiden er basert på porteføljer, profiler og anbefalinger slik at oppdragsgivere får en trygghet basert på andres erfaringer. Dersom du har jobbet med Aina Kristiansen, har du anledning til å gi en anbefaling. Du kan når som helst oppdatere eller endre anbefalingen.
Gi din anbefaling nå!
Min CV
ARBEIDSERFARING
jul 2010 Nåværende Journalist og forfatter, grafisk designer og webdesigner, Ampersand studio Aina Kristiansen
Annet, Heltid Oslo
* Journalist med publiserte artikler i blant annet KK.no, Aftenposten, VG Helg, Dagbladet Magasinet, Klassekampen, Arkitektnytt, Kamille, KK, Det Nye, BabyDrøm, Obosbladet og Bylarm-avisen. * Hjelpeforfatter for forfattere på Aschehoug og Kagge Forlag. * Redaksjonell design for kunder som Egmont Hjemmet Mortensen (Bonytt, Rom 1-2-3, BoligDrøm), Klassekampen, Tun Media, HivNorge og Arkitektnytt. * Grafisk design for kunder som Gambit Hill+Knowlton (McDonald's, Diageo, DNB), Aller media (KK.no), Norsk Redaktørforening, Norske sportsjournalisters forbund, Oslo kammerorkester, Hovedøen Social Club, Livet langs elva, Stakkars oss og Madam Qadams orientalske magedansskole. * Webdesign for Oslo kammerorkester og Norske sportsjournalisters forbund. * Innholdsproduksjon for Plusstid/Cloud Media, Tun Media og Dyrskuavisen. * Design, produksjon og prosjektledelse av årlige festivalaviser for Momentium (2007–2012).
   
okt 2012 feb 2017 Typograf og redigerer, Klassekampen
Vikariat, Heltid / deltid Oslo
Grafisk designer og redigerer med ansvar for redaksjonell design / sideproduksjon, design av informasjonsgrafikk og vignetter til både Klassekampen, Bokmagasinet og Musikkmagasinet. I tillegg har jeg skrevet diverse småstoff, redigert tekst og hatt designansvaret for spesialbilaget Matmagasinet (desember 2016).
   
jul 2010 mai 2015 Frilansjournalist, KK.no / Aller Media
Frilans, Heltid / deltid Oslo
* Ble headhuntet for å utvikle skjønnhetsstoffet hos Norges største kvinnemagasin på nett etter å ha demonstrert faglig kunnskap, teft for tekst på nett og forståelse for bruk av sosiale medier på min blogg. * Produserte to til ti nettartikler om blant annet mote og skjønnhet ukentlig. * Holdt interne kurs om bruk av sosiale medier i jobbsammenheng.
   
jan 2009 jun 2010 Redigerer og typograf/grafisk designer, Hjemmet Mortensen (Ute & inne og Kamille)
Prosjekt / Engasjement, Heltid Oslo
Redigerte tekst, designet sider, leste korrektur, klargjorde sider til trykk. Medlem av teknisk hjelpekorps ved overgang til nytt produksjonssystem. Sparket i gang Kamilles tilstedeværelse på Twitter og Facebook.
   
jan 2007 jan 2009 Redigerer og typograf, Dagbladet
Vikariat, Heltid Oslo
Sportmagasinet: Redigerte tekst, satte opp sideskjema, planla framtidige utgivelser, kommuniserte med frilansere/annonseavdeling/grafikk/desk, fungerte som utgavesjef i utgavesjefs fravær, designet sider, sendte sider til trykk og presenterte saker til avisas forsideredigerer før publisering. Søndag: Redigerte tekst, korrekturleste tekst, satte opp sideskjema, planla framtidige utgivelser, kommuniserte med frilansere og annonseavdeling og fungerte som utgavesjef i utgavesjefs fravær. Magasinet: Redigerte tekst og leste korrektur. Hovedavisa: Redigerte tekst, designet sider, leste korrektur, klargjorde til trykk og sendte sider til trykk.
   
jun 2004 apr 2007 Redigerer, journalist og grafisk designer, Lokalavisene Oslo (Edda Media)
Fast ansettelse, Heltid Oslo
Redigerte tekst, designet sider, leste korrektur, klargjorde sider for trykk, sendte til trykkeriet, kommuniserte med annonseselgere og kunder, satte annonser, produserte grafikk kart og illustrasjoner, oppdaterte nettsidene og produserte salgsmateriell for annonseavdelingen. Aviser: Østkantavisa, Lokalavisen Frogner, Lokalavisen St.Hanshaugen, Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen, Lokalavisen Romerike.
   
UTDANNING
aug 2016 jun 2017 WEBDESIGN, DELTID årsstudium (Informasjonsteknologi/Data), IGM – Institutt for grafiske medier (samarbeid med NTNU)
Fagskole  Oslo 
Deltidsstudier i webproduksjon i samarbeid med NTNU. Studiene inkluderer opplæring i HTML, CSS, Photoshop, Dreamweaver, animasjon og informasjonsdesign.
Karakternivå: Topp 10%
Gjorde det svært godt på både skriftlig eksamen og den praktiske eksamensoppgaven. Samlet karakter: A.
   
jan 2008 feb 2008 Svenneprøve i mediegrafikerfaget, Privatist
Annet  Oslo 
Svenneprøve i mediegrafikerfaget for å kunne arbeide som typograf i de store norske avisene da filmsatsparagrafen fortsatt gjaldt.
Karakternivå: Topp 10%
Fikk svært gode tilbakemeldinger og bestod med glans, ifølge sensor.
   
aug 2001 jun 2003 FOTOJOURNALISTUTDANNING (FOTOJOURNALISTIKK) bachelor (Mediefag og journalistikk), University of North Carolina at Chapel Hill
Bachelor  USA 
Tok bachelorgrad i journalistikk og kommunikasjon, med visuell kommunikasjon som fokusområde. Studerte både grafisk design, medietypograffaget og journalistikk på en av USAs beste journalistikkuniversiteter.
Karakternivå: Topp 20%
Oppnådde generelt gode resultater og strålende tilbakemeldinger, særlig i medierelaterte fag.
   
aug 1998 jun 2001 DESIGN OG MEDIEKOMMUNIKASJON fagskoleutdanning (Mediefag og journalistikk), Daytona Beach Community College
Annet  USA 
Studerte kommunikasjon og jobbet parallelt som redaktør for skoleavisen i halvannet år.
Karakternivå: Topp 10%
Mottok en Associate of Arts degree med toppkaraktar, 4.0/4.0. Ble kåret til en av de beste studentene i Florida i kåringen Florida Student of the Year.
   
Annen erfaring
jun 2013 Nåværende Eier, blogger og grafisk designer, Stakkarsoss.no
Oslo
* Ansvarlig for all design, inkludert logo, visuell profil, nettside og profilerings­materiell for den prisvinnende fotobloggen Stakkars oss. * Fast spaltist i Aftenpostens Osloby med tolv publiserte artikler i 2014. * Delansvarlig for tekstproduksjon, markedsføring, strategisk planlegging, kontakt med presse og samarbeidspartnere, foredragsholding og forvaltning av titusenvis av innsendte bidrag. * Planla og gjennomførte fotoutstillingen «Stakkars oss som bor i Oslo» på DOGA Norsk Design- og Arkitektursenter vinteren 2015. Produserte markedsføringsmateriell og designet utstillingsmateriell. Utstillingen fikk tilskudd fra Oslo kommune og bred omtale i nasjonale medier som NRK, TV 2, A-magasinet og Dagsavisen.
   
feb 2000 jun 2001 Redaktør, InMotion Student Newspaper
USA
Redaktør for skoleavisen ved Daytona Beach Community College i Daytona Beach, Florida.
   
Språk
Engelsk Flytende Flytende Nei
Norsk Flytende Flytende Ja
Nynorsk Grunnleggende Middels Nei
       
Ferdigheter og kompetanser
Annen info
Interesser
Mat
Håndarbeid
Yoga
Organisering