<  
>  
Vilde Wikan
Vilde Wikan Oslo, Oslo
For tiden tilgjengelig
Følg Send melding
Journaliststudent med erfaring fra å skrive om samfunn og politikk, internasjonale tema, klima, teknologi og menneskerettigheter. Master i internasjonal politikk fra University of Edinburgh og journaliststudier fra U.C., Berkeley. Godt språk og nøyaktig. Tilgjengelig for alle typer oppdrag. Les mer
  • Del eller anbefal:
  • Antall tjenester 22
  • Pris fra NOK 300 / time
  • Arbeidssteder 2
Tilgjengelighet
Svarte datoer er ledige
Aktuelle arbeidssteder
Hjemmefra Oslo Vis alle
Kommunikasjon, tekst og PR
14 tjenester

Nivå

Litt erfaren

Journalistikk
8 tjenester

Nivå

Erfaren

Meldingen ble ikke sendt
Skriv en anbefaling av Vilde Wikan
Frilansguiden er basert på porteføljer, profiler og anbefalinger slik at oppdragsgivere får en trygghet basert på andres erfaringer. Dersom du har jobbet med Vilde Wikan, har du anledning til å gi en anbefaling. Du kan når som helst oppdatere eller endre anbefalingen.
Gi din anbefaling nå!
Min CV
ARBEIDSERFARING
okt 2016 Nåværende Journalist, Frilans
Frilans, Deltid Oslo
Jeg har skrevet artikler til Bistandsaktuelt og Changemakermagasinet og bidratt til å lage radioreportasjer til podcasten The Old Continent på studentradioen ved Aarhus Universitet. Jeg har også skrevet en kronikk som kom på trykk i Klassekampen i 2017. Temaer jeg har dekket har inkludert menneskerettigheter, klima, politikk og kultur med fokus på europeiske og internasjonale utviklinger. Artikkelen i Bistandsaktuelt var basert på intervjuer med urfolk som jeg møtte under en reportasjetur til amazonasregnskogen i Colombia.
   
jan 2017 jul 2017 Praktikant, Norges ambassade i Singapore
Internship, Heltid Singapore
Arbeidsoppgavene mine inkluderte informasjonsinnhenting og rapportskriving om nasjonale og regionale politiske, økonomiske og sosiale utviklinger i Singapore og Sørøst-Asia. Jeg skrev også artikler til websiden og var ansvarlig for ambassadens tilstedeværelse i sosiale medier. Jeg fikk god erfaring med ulike skrivestiler og utviklet evnen min til å tilpasse teksten til publikum, som varierte fra erfarne diplomater til turister.
   
aug 2016 jan 2017 Praktikant, Nordic Innovation House og Innovasjon Norge
Internship, Heltid USA
Nordic Innovation House er en inkubator i Silicon Valley for nordiske oppstartsselskaper innen teknologi. Arbeidsoppgavene mine inkluderte artikkelskriving basert på intervjuer til blogg, utforming av innhold til nettside og design av ny hjemmeside.
   
mai 2012 apr 2016 Kontormedarbeider, fakturakonsulent og resepsjonist, Oslo Kommune, Polygon og Aker Solutions via Personalhuset
Sommerjobb / sesongjobb, Heltid Oslo
I sommerferier og etter at jeg fulførte studiene mine ved Edinburgh jobbet jeg som fakturakonsulent i Oslo Kommune, backofficemedarbeider i Polygon og resepsjonist for Aker Solutions gjennom vikarbyrået Personalhuset. Tilsammen har jeg jobbet for byrået i rundt 12 måneder.
   
UTDANNING
sep 2017 Nåværende Journalistikk, media og globalisering, Aarhus universitet
Mastergrad (annen)  Danmark 
Erasmus Mundus sitt masterprogram i journalistikk og internasjonal politikk kombinerer akademiske studier av media og politikk med en praktisk fordypning i journalistikk. Studiet fokuserer særlig på hvordan endringer i samfunnet og medieindustrien påvirker journalistyrket. I år er jeg ved Aarhus Universitet mens jeg neste år vil spesialisere meg i krig- og konfliktrapportering ved Swansea University i Wales.
   
mai 2016 aug 2016 Journalistikk, University of California, Berkeley
Annet  USA 
U. C., Berkeley sitt sommerprogram i journalistikk var et intensivt semester som ga en introduksjon til journalistisk artikkelskriving, intervjuteknikk, multimedia, og grave- og businessjournalistikk. Jeg fikk erfaring med webpublisering, fotografi, sosiale medier, HTML- og CSS-koding og multimedia (herunder film).
   
sep 2011 nov 2015 Master of Arts with Honors in International Relations, University of Edinburgh
Mastergrad (annen)  Scotland 
En grundig innføring i internasjonal politikk som inkluderte temaer som sikkerhet, internasjonalt samarbeid, miljø og klima, krig og konflikt, politisk økonomi, internasjonal handel, mikro- og makroøkonomi, menneskerettigheter og politisk teori. Jeg fikk solid erfaring med å lese og skrive akademiske tekster og utviklet evnen min til å kritisk reflektere over informasjon og argumenter. To av oppgavene jeg skrev på Edinburgh har blitt publisert på E-International Relations. En ble inkludert på pensum på University of Kent og den andre ble sitert i et skriv til EU-kommissæren for handel Cecilia Malmström.
   
Språk
Engelsk Flytende Flytende Nei
Norsk Flytende Flytende Ja
       
Ferdigheter og kompetanser
Øvrig
Innovasjon
Internasjonale relasjoner
Rapportskriving
Kommunikasjon, tekst og PR
Skriftlig kommunikasjon
Politisk analyse
Økonomi og finans
Samfunnsøkonomi
Journalistikk
Journalistikk
Featurejournalistikk
Reisereportasjer
Kulturjournalistikk
Nyhetsjournalistikk
Næringslivsjournalistikk
IT-ferdigheter og kompetanser Blogg og sosiale medier, fotografi og design, Web- og nettpublisering, Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, Premiere Pro), film og multimedia, HTML5 and CSS koding