"Gjennom vår deltakelse i charteret ønsker vi å bidra til at kvinner i større grad ser på finansnæringen som en interessant arbeidsgiver, og at vi tiltrekker oss dyktige medarbeidere fra hele bredden av befolkningen. I Gjensidige ser vi på ulikheter som en stryke til økt innovasjon og nye måter å tenke på, og da trenger vi også en god kjønnsbalanse"
Initiativet støttes av Finansdepartementet og eies av bransjen selv gjennom Finans Norge, Norsk Venturekapitalforening, Verdipapirforetakenes Forbund og Verdipapirfondenes forening, i tillegg til initiativtakerne Alexandra Morris og Turid Elisabeth Solvang. Prosjektet driftes av FutureBoards.
Vi har gjennom signeringen forpliktet oss til charterets fire prinsipper:
- Ha et medlem i lederteamet med dedikert ansvar for å følge opp arbeidet med kjønnsbalanse og inkludering.
Sikre forankring i virksomhetens ledelse, enten CEO eller en person som rapporterer til CEO
- Sette interne mål for kjønnsbalanse på ledernivåer og i spesialistfunksjoner
Sette konkrete, realistiske mål tilpasset organisasjonens størrelse, situasjon og behov, samt hvordan disse skal følges opp gjennom tiltak.
- Ha en ambisjon om at fremgang mot målene skal reflekteres i godtgjørelse til vårt lederteam
Utarbeide en plan for hvordan levering og fremgang mot målene kan reflekteres i godtgjørelsen til lederteamet.
- Årlig publisere status og fremgang mot målene på egen hjemmeside
Større åpenhet og ansvarlighet gjennom å publisere mål, status og årlig fremgang på egen nettside, sammen med Kvinner i Finans Charter logo.
I Gjensidige har vi mål om 40/60 kjønnsbalanse blant leder- og spesialiststillinger og 50/50 i alt vi gjør knyttet til nyansettelser, blant talenter, internship, vikarer, sommerstudenter, Gjensidigedagen, mentorer og i ulike utviklingsprogram som for eksempel Fremtidens Lederskap. Gjennom en slik målsetting bidrar vi til like muligheter for alle - uavhengig av kjønn.