(KarriereStart.no):

I Norge ender rett under 40 prosent av ekteskap i skilsmisse, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Det kan kanskje virke veldig høyt, men det er faktisk den laveste andelen siden 1989.

 

Det er svært mange faktorer som kan spille inn på sannsynligheten for skilsmisser. Dette kan dreie seg om jobbsitasjon, utdanningsnivå, etnisitet, bosted og generelll livsstil. For eksempel er skilsmisseraten langt høyere blant arbeidsledige enn de som er i fast jobb.

 

Det viser seg også at enkelte yrker har høyere skilsmisserate enn andre. Den amerikanske statistikkeksperten Nathan Yau har avdekket hvilke yrker som har høyest- og lavest skillsmisserate ved å studere data fra U.S. Census Bureaus «Five-Year American Community Survey» fra 2015. 

 

Undersøkelsen viser at det jevnt over er færre skilsmisser innen yrkesgrupper med høy inntekt. Dette gjelder særlig for de som jobber innen medisin, teknologi og økonomi/finans. Yrket med lavest skilsmisserate er aktuar (17 %). Aktuarer har som hovedoppgave å analysere finansiell risiko, og er gjerne ansatt i et forsikringsselskap eller konsulentselskap.


 

Siden forskningen er basert på det amerikanske arbeidsmarkedet, faller første- og tredjeplassen bort når det kommer til yrkene med høyest skilsmisserate. Disse dreier seg om yrker innen casinovirksomhet og pengespill, altså en bransje som er ulovlig i Norge. Vel å merke bortsett fra de to lovlige pengespillaktørene Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Dermed er det bartenderyrket som topper denne listen for oss nordmenn, med en skilsmisserate på hele 52,7 prosent.

 

LES OGSÅ: Yrkene som gir mest suksess på Tinder

 

Yrkene med lavest skilsmisserate:

 

LES OGSÅ:  Dette er Norges mest sexy yrker

 

Yrkene med høyest skilsmisserate:

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger