(KarriereStart.no):

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

I en typisk arbeidsdag er jeg utplassert på prosjekt hos kunde. Vi sitter vanligvis på kundens lokasjon for å ha et tettere samspill med dem slik at det vi leverer blir av best mulig kvalitet. Her hjelper vi kunden med IT og andre tekniske utfordringer de måtte ha. I min arbeidsdag er det ofte prosjektene rettet mot skytjenester, utvikling, sikkerhet og digitalisering.

 

Hva liker du ved jobben din?

Det jeg liker best med jobben min er at jeg hele tiden får lov til å lære meg de tingene jeg liker best. For tiden er det sikkerhet, nettverk og skytjenester. Vi i Sopra Steria har mange spennende kunder og prosjekter. Her jobber jeg sammen med masse flinke folk som har et ønske om å levere gode teknologiske løsninger, dette er veldig motiverende!

 

Les også: Vurderer du å studere dataingeniør? Les dette først!

 

Hva er viktige egenskaper i yrket ditt?

I dette yrket er det viktig å være interessert i teknologi, ha evnen til å ta til seg kunnskap raskt og være villig til å lære. I en bransje hvor nye produkter og løsninger blir introdusert hver dag er det viktig og alltid brenne etter å lære seg om nye og spennende teknologier. Det er også viktig å ta intitativ, føle ansvar og jobbe godt i team sammen med andre.


 

Hva har du av formell utdanning?

Jeg har en mastergrad fra NTNU i kommunikasjonsteknologi. Kommunikasjonsteknologi er et av sivilingeniørstudiene hvor man de første tre årene har generelle ingeniør- og datafag. De siste årene fordyper man seg i nettverk, sikkerhet og økonomi. Til sammen gir dette et godt og solid grunnlag for en jobb i IT-bransjen.

 

Hva er det mest utfordrende med å jobbe som utvikler hos Sopra Steria?

Det mest utfordrerne med å jobbe i Sopra Steria, og i IT-bransjen generelt, er at man alltid må være oppdatert. Det introduseres nye teknologier hele tiden slik at man aldri kan stoppe å lære. Men med nysgjerrighet og interesse for teknologi løser dette seg veldig fint!

 

Les også: Sopra Steria vant likestillingspris

LES OGSÅ: Hvordan få jobben som prosjektleder hos NCC

 

Hva tror du er utslagsgivende for at akkurat du fikk denne jobben?

Jeg tror at Sopra Steria ser etter både faglige og sosiale egenskaper når de ansetter. Det første de sjekket var at jeg oppfylte kravene de stilte til en relevant bakgrunn. Videre er jeg en person som er veldig interessert i teknologi, har stå-på evne og jeg ivrig etter å angripe nye problemstillinger. (Jeg liker å jobbe i team og prosjektbasert, samtidig som jeg andre dager kan synstest det er deilig å sitte for meg selv, grave meg ned i et problem og løse det på egen hånd.)


 

Har du noen tips til andre som kunne tenke seg å jobbe med det samme som deg?

Mine tips til deg som ønsker å jobbe med it er som følger:

 Stå på og legg ned hardt arbeid hvis du ønsker å nå langt.

 Ha det gøy, lek og vær kreativ med teknologi!

LES OGSÅ: Hvordan få jobben som serviceingeniør hos ABB

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger