(KarriereStart.no):

Selv om mange bare ser CV-en som en oversikt over tidligere jobber og ferdigheter, har den en stor betydning for karrieredrømmene dine. Dette hevder den danske karriererådgiveren Anne Marie Valentin.
 
Sammen med Jyllands-Posten har hun laget en oversikt over syv punkter du bør gå gjennom på CV-en din før du sender den avgårde til en potensiell arbeidsgiver:

 

7 tips for din CV

1. Arbeidsgivere leser som regel CV-en din før de leser søknaden. Så hvis din CV ikke forteller «den virkelige historien» om deg i forhold til den jobben du søker, vil du ikke bli vurdert, og søknaden vil ikke bli lest.
 
2. Start med å lage et utkast av en CV med alt du har hatt av utdanning og oppgaver i tidligere arbeid. Tilpass og legg vekt på ulike ferdigheter og erfaring til hver enkelt jobb du søker på.
 
3. Husk å alltid foreta en oppsummering i begynnelsen av CV-en hvor du summerer dine ferdigheter i forhold til den jobben du søker. Sammendraget skal være så interessant at arbeidsgiveren vil ønske å lese videre og møte deg.
 
4. Vær forsiktig med å bruke for mye fagterminologi og snevre begreper i CV-en. Dette gjelder spesielt hvis du søker jobb utenfor bransjen din, der de kanskje ikke forstår denne terminologien.
 
5. Dropp klisjeer som «jeg synes jobben er spennende»,  og skriv heller hvorfor du vil ha jobben, hva du kan bringe til selskapet, og hvilke problemer du kan løse for selskapet.
 
6. Husk å alltid være resultatfokusert i  CV-en. Skriv hvilke forbedringer eller endringer du har vært involvert i hos tidligere arbeidsgivere, og hva det gjorde for selskapet, du var eller er ansatt i. Det er ikke bare selgere som har produsert resultater!
 
7. Husk å ta med et bilde på CV-en. Unngå uformelle og uprofesjonelle bilder, bruk gjerne et bilde i passfoto-format hvor du er kledd som om du skulle på et jobbintervju. 

(Kilde: Jyllands-posten.dk)

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger