Navn: Thomas Børnich

Alder: 36

Sivil status: Samboer

Stilling: Distriktssjef i Bergen / Hordaland

Utdannelse: Sivilingeniør Bygg fra NTNU, Eiendomsutvikling.

Opprinnelig bosted: Oslo

Startet som trainee i JM: 2010

Sluttet som trainee: 2012

Regionsdirektør

I Bergen har Thomas Børnich allerede satt spor på en positiv måte. Medarbeiderne på det lokale JM-kontoret karakteriserer Thomas som kunnskapsrik, inngir tillit og flink til å få med seg medarbeiderne. I tillegg fremheves han som en god lytter, er sosial, har pågangsmot og stiller krav til omgivelsene, er behjelpelig og deler sin kompetanse med andre.

36-åringen trives i rollen som regiondirektør for JM i region vest. I 2010 startet han som trainee og han minnes trainee-programmet som variert, utfordrende og interessant.

Egen mentor

Thomas var i et kull på tilsammen tolv traineer og ble drillet i det meste. Hver trainee fikk også en egen kontaktperson i konsernledelsen i Sverige. Thomas ble tildelt Martin Asp som sin mentor. Asp hadde da rollen som sjef for “Affärsenhet Utland”. I dag er han også leder for JM Norge.

Sluttet i JM

Da trainee-perioden var over ønsket Thomas seg flere oppgaver, og mer ansvar. Stor-Oslo Eiendom fristet med nettopp det Thomas ønsket seg.

- Vurderingen om å slutte satt langt inne. Jeg hadde det veldig bra i JM samtidig som jeg ønsket mer ansvar. Det var utslagsgivende for at jeg sluttet, sier 36-åringen.

Navn ble TV-sak

Noen år senere slo tilfeldighetene til. Mens Thomas nøt litt etterlengtet ferie i Spania ringte mobiltelefonen. TV2 og andre medier var på hugget etter at en større gruppe naboer og et lokallag hadde samlet seg i en Facebook-gruppe mot et prosjekt i Lørenskog grunnet navnevalget.

Dialog med JM

Thomas hadde ansvaret for boligprosjektet som hadde fått navnet Losbyen, som ligger med adressen Losbyveien 1, nært Losby. Kravet var at prosjektet ble stengt ned inntil et annet navn forelå. Thomas svarte mediene, stilte opp på TV2 i beste sendetid og konflikten endte med at en navnekonkurranse ble utlyst og prosjektnavnet ble endret fra Losbyen til Løkenhagen. Samtidig var JM og Martin Asp i dialog med Stor-Oslo Eiendom for å kjøpe deler  av prosjektet.

- I denne prosessen hadde Martin Asp og jeg en god del kontakt og det endte med at jeg returnerte tilbake til JM kort tid etter. Samtidig må jeg understreke at det var en nyttig erfaring å arbeide i Stor-Oslo Eiendom, svarer han.

Menneskene viktigst

Thomas mener at han har et “JM-DNA” i seg. Det han lærte og fikk oppleve som trainee satt dype og positive spor, som samfunnsansvar og gode kjerneverdier. Han liker at JM ser menneskene som den viktigste ressursen i virksomheten. Han er dessuten opptatt av at alle medarbeidere utvikler seg og har det generelt bra på jobben.

Hvor mange har sluttet under din ledelse?

- Tre personer, to av dem for å bli pensjonister, svarer han kontant, før han fortsetter:

- JM bruker mye ressurser på å utvikle medarbeidere. Det er en stor verdi å ha stabile og kompetente medarbeidere som også er opptatt av å lære nytt. Vi utfører årlige medarbeiderundersøkelser og disse viser at medarbeiderne trives veldig godt på jobb, og er over snittet engasjert.

Hvor viktig er kompetanse i en organisasjon som JM?

- Kompetanse er alltid viktig, men enda viktigere er evnen og viljen til å lære seg nye ting og ha en entusiasme og et engasjement for det du driver med. Vår bransje er i en rivende utvikling, og kontinuerlig endring og forbedringer er den nye normalen. 

Føles det litt rart å være leder i en bedrift der du har vært trainee?

- Jeg oppfatter det som utelukkende positivt. Jeg har fått innblikk i alle deler av virksomheten, vært på byggeplasser og støpt støttemurer og montert utfyllingsvegger og samtidig bygget opp gode relasjoner i organisasjonen på alle nivåer.

Hvordan tror du medarbeiderne vil beskrive deg som leder?

- Jeg håper de beskriver meg som engasjert, inkluderende, tydelig, real og lydhør.

Er rollen din i dag utviklende for deg selv?

- Absolutt! Jeg får nye utfordringer hele tiden, jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag, og jeg lærer noe nytt hver eneste uke. Samtidig har jeg veldig god støtte i min egen sjef som bidrar til å utvikle meg.

Hva har vært det hyggeligste så langt i din lederkarriere?

- Mottakelsen jeg fikk i JM da jeg kom tilbake etter fire år. Den var bare helt utrolig og jeg følte meg virkelig velkommen. Det var dessuten kult å møte igjen andre traineer fra mitt årskull som fortsatt jobbet i JM og har gjort karriere der!