Ingvild Steen Peersen (1. års trainee)

- Det beste med JMs traineeprogram synes jeg er at man blir kjent med mange ansatte på tvers av organisasjonen og får et bredt nettverk. I teoriukene i Sverige får man muligheten til å dele erfaringer med de andre traineene, og å bruke deres erfaringer til å aktivt tenke over hva man selv får ut av sitt eget program, hva man kan gjøre mer av osv.

- Jeg synes også det er bra at programmet er godt etablert, med en satt struktur som er mer eller mindre lik for alle traineene, og at de fleste ansatte i JM har kjennskap til traineeprogrammet og hva det vil si å være trainee.

- Det er veldig bra at man får god opplæring og har en veileder å forholde seg til per blokk, at arbeidsoppgavene er varierte og man får en smakebit av alt. Arbeidsmiljøet er også utrolig hyggelig og åpent, noe vi merket fra første dag.

Karoline Langø Turøy (1. års trainee)

- Jeg synes det beste med programmet er at vi får være rundt omkring i hele bedriften. Slik får man et innblikk i alt, og bygger et stort nettverk. Vi er jo rundt omkring, både i forskjellige avdelinger og ved at vi reiser andre steder som f.eks. Sverige.

- Kombinasjonen av praksis og teori synes jeg også er super, og veileder- og fadderordingen er veldig bra. Jeg føler meg alltid godt ivaretatt.

Kasper Hagestande (1. års trainee)

- For meg er det beste å være sammen med dyktige medarbeidere som tørr å gi deg ansvar, og de varierte og spennende arbeidsoppgavene.

- Jeg setter også pris på mulighetene til å utvikle og utfordre meg selv, samtidig som jeg får tett oppfølging under hele traineeperioden.

Martin Kjellesvik (2. års trainee)

- Vi får en unik mulighet til å erfare hvordan man jobber i hele organisasjonen gjennom å være utplassert i ulike moduler. I tillegg får vi et stort nettverk både internt og eksternt, som vil være svært nyttig både i og etter traineeperioden.

- Det jeg synes er spesielt spennende er at vi får mulighet til å være med og utvikle virksomheten gjennom arbeid med «skarpe» business caser. Her får du også en gyllen mulighet til å vise deg seg fram, ettersom de presenteres for konsernledelsen.

- JM har svært erfarne veiledere som jeg føler virkelig ønsker å bidra til min personlige utvikling. Dette synes jeg forsterkes gjennom kursing i teoriuker, med stort fokus på hvordan man skal bli en god leder.

- Dessuten er det flott at vi får muligheten til å utveksle til Stockholm og arbeide på hovedkontoret.

Tone Ødegaard (2. års trainee)

- Byggebransjen har ofte lange prosesser, og en traineejobb i JM gir deg mulighet til å få med deg mye av prosessen på kort tid. Særlig siden vi i JM har egen produksjon.

- Traineeprogrammet i JM har vært her lenge, og det er tydelig at det er gjennomtenkt og høy kvalitet. I mange bedrifter kan det være veldig usikkert hvilken stilling man får etter traineejobben. Slik er det ikke her. Det er et tydelig sluttmål, og programmet i JM har et tydelig innhold, siden vi kun driver med bygg.

- Det er også en passe stor størrelse på organisasjonen, synes jeg. Selv om man flytter mye rundt, så møter man på kjente ansikter ofte, også når man er i Sverige. Derfor føler jeg virkelig at jeg er en del av organisasjonen, selv om man flyter litt rundt utenfor de vanlige strukturene.

- Business casene gjør at vi får jobbe tett med konsernledelsen, og får være hands on i strategiske satsninger innenfor JM. Ukene med lederopplæring og relevante caser, gir meg tid til utvikling av mine egne lederegenskaper, noe som er utfordrende og kjempegøy.

Alexander Hoel (2. års trainee)

- Jeg synes den bratte læringskurven, der jeg får stadig nye oppgaver og fagfelt, er det beste med programmet. Og selvsagt muligheten til å bygge nettverk innen bedriften.

- Det er tydelig at JM investerer i oss traineer, gjennom både kurs, materiell, kontakt med ledelsen i Stockholm osv, så jeg synes JMs traineeprogram gir deg en kjempefin mulighet til å finne ut hva du selv har mest interesse av og hva du selv er best på.