Som Kristine skrev i blogginnlegget sitt spilte vi minigolf etter at vi trainee’ene hadde vært på befaring. Vi ble da enige om at den som fikk flest poeng – i nesten alle andre spill hadde dette vært vinneren – skulle skrive blogginnlegg for vinneren. Dette blogginnlegget skal egentlig skrives av Christian, men som dere kanskje har skjønt; Han vant, jeg tapte.

Jeg tenkte jeg med dette blogginnlegget kunne skrive litt om hvorfor jeg søkte jobb hos JM. Jeg har, som jeg også har nevnt i et tidligere innlegg, studert Energi og miljø og noe som er veldig viktig for meg er miljø og bærekraftige. Det at JM er en av de ledende grønne boligleverandørene i Norden varmer et grønt EMIL-hjerte. Dette er nok den viktigste årsaken til at jeg valgte å søke traineeprogrammet til JM – noe du også har muligheten til å gjøre nå.

Bærekraftig boligleverandør

En ting som er nytt i år er at JM leverer boligene sine Svanemerket. Dette betyr at boligene, i tillegg til å være 25% strengere enn energikravene i TEK17, også må tilfredsstille de strenge kravene til Svanemerket. Dette innebærer for eksempel at vi ikke kan benytte treverk som er trykkimpregnert med tungmetaller eller biocider. «Hæ!? Benytter man tungmetaller og biocider i treverket?» Det stemmer – og det er ganske vanlig. Man behandler treverket på denne måten for å forhindre soppdannelse. Dersom det skulle bli soppdannelse i treverket svekkes bæreevnen og det kan gi etter. På grunn av sikkerhetsmessige årsaker kan man benytte treverk som er trykkimpregnert i bærende konstruksjoner, selv i et Svanemerket hjem. Terrassebord og oppklossingen av dette samt pynten på utsiden av et evt. rekkverk må følge de strenge kravene til svanen.

Dette med å være 25% strengere enn energikravene i TEK17 er en målsetning som JM selv har gått inn for. Hvordan får man til det? Jo, det løses blant annet ved å ha varmegjenvinning av avkastluften (luften som ventileres ut av leiligheten). Avkastluften benyttes til å varme opp den friske uteluften (trekkes inn i leiligheten), i tillegg benyttes restvarmen fra avkastluften til å varme opp vann ved hjelp av en varmepumpe. Denne varmepumpen kan også varme opp uteluften ytterligere ved behov/ønske. Varmepumpe <3

Utvikle deg selv som person

I JM har vi seks kjerneverdier. Min favoritt er pålitelighet. Dette ordet betyr tillit for meg, noe jeg mener er utrolig viktig for at man skal kunne jobbe godt i et team. Noen av de andre verdier er langsiktighet og engasjement – og dette føler jeg er kjernen til at man har et stort fokus på personlig utvikling i JM. Du har muligheten til å ta på deg nye utfordringer, delta på kurs og få opplæring – uansett hvor kort eller lenge du har jobbet. JM investerer i deg og din utvikling. Dette gjør at man føler seg veldig godt ivaretatt. Mens jeg først har begynt å ramse opp verdiene til JM tenkte jeg at jeg også burde nevne de tre jeg til nå ikke har nevnt; Stilfølelse, kvalitet og lydhørhet. Hvilken av disse seks kjerneverdiene tenker du at den viktigste for deg?

Jeg håper du også har lyst til å jobbe i JM. Nå har du muligheten til å søke om å bli en del av trainee-kullet 2019 og bli kjent med 13 andre fra Norge, Finland og Sverige, utvikle deg selv og jobbe i en bedrift som tar bærekraft på alvor. Hvorfor ikke sett av litt tid i juleferien til å lese litt mer og sende inn en søknad?

God jul!

-Anja,

Den dårligste minigolferen trainee-kullet 2018