Siden sist har det vært stor fremdrift på her på Leidarkollen. Som nevnt tidligere har jeg jobbet med H5, som straks er ferdig med råbyggfasen. Bygget har reist seg på bare en halvannen måned, fra grunn til topp. Dette er et mindre bygg på kun tre etasjer, med 21 leiligheter, men dette er likevel relativt raskt. Grunnen til dette er at det meste av produksjon har vært gjort ved hjelp av prefabrikkerte løsninger. Dette betyr at slikt som yttervegger, dekke, baderom, og lignende, har blitt produsert innendørs før de ankommer byggeplass. Dette gjør at produksjonen går svært mye raskere, i tillegg til at det sikrer en jevnere kvalitet av det som blir produsert på de forskjellige byggeplassene. Bildene under viser eksempler på baderomskabin som blir montert, i tillegg til en flensvegg.

Nå som råbygget straks er ferdig, får vi det bransjen kaller "tett hus". Som det ligger i navnet, betyr det at bygget i større grad er tett for vind og regn. Selv om dette gjerne er ved hjelp av midlertidige dører og lignende. Så når vi har tett hus er det på tide for snekkerne å begynne på sin del av arbeidet, som fasadearbeid, innredning, gipsing, og lignende. Det betyr at en større del av arbeidet mitt den siste tiden har gått med til å skaffe en oversikt over materialbestillinger som fasadeplater, dører, vinduer, og lignende, hvor alt fra farge og fasong må kontrolleres før bestilling. Bildet under viser bilde av H5 som snart er "tett".

I tillegg til dette, har jeg fått en del ansvar utover bestillingsplaner. For det første har jeg ansvar for all sortering av avfall på prosjektet. Dette betyr at jeg har måtte legge opp en mer detaljert avfallsplan, i tillegg til at jeg har måttet tilegne meg mye kunnskap om sortering. Dette sammenfaller også med ansvaret jeg har fått for å holde stoffkartotek oppdatert, som betyr alt av materialer og produkter som blir brukt på bygget. Igjen, dette sammenfaller godt med HMS-ansvaret jeg har fått. Dette innebærer kontroll av farlige produkter på byggeplass, ledelse av vernerunder, kontroll av verneutstyr, og ledelse av "sikker jobb analyser". 

Videre har jeg utarbeidet flere av kontraktene vi skal inngå med underentreprenører. På denne måten har jeg fått bedre innsikt i detaljene av prosjektet, samtidig som jeg har fått en økt forståelse for økonomien i prosjektet. Dette var noe jeg i utgangspunktet var nyskjerrig på, og som jeg derfor spurte om å få ansvar for. Som det har blitt nevnt tidligere i bloggen er det viktig at en tar initiativ til eget arbeid, og som oftest får du ønsket ditt innfridd. Arbeidet på prosjektet har med andre ord blitt mer variert og utfordrene!

Som en liten bonus legger jeg ved et bilde av den nydelige utsikten vi har på prosjektet:

- Marius