Nå har jeg forflyttet med fra Lillestrøm og produksjon, inn i varmen på hovedkontoret på Lilleaker og prosjekteringsledelse. Produksjonsblokken var en ypperlig måte å komme inn i bransjen på, men jeg kjenner et snev av takknemmelighet over at jeg ikke er der nå som vinterkulden har tatt oss. Dog hadde de mye bedre kaffe enn hva kaffemaskinene her på huset makter å servere. Etter en rimelig avslørende grimase, trasket Adrian bestemt til butikken for å investere i litt svart gull av typen nescafé-pulver.

Med unntak av kaffe-problematikken, har mine første uker i denne blokken vært superbra! Jeg har fått relevante og varierte oppgaver fra første dag; mye av tiden går til å hente inn/mase om underlag fra de prosjekterende, men jeg har også fått være med på å  sette opp budsjett, å lage fremdriftsplan og selvfølgelig deltatt i masse møter. I denne blokken får man et godt overblikk over prosjektet, så det egner seg veldig bra når man er trainee.

Jeg følger med veilederen min, altså prosjekteringsleder, som en klegg, så jeg har allerede fått en godt innblikk i jobben som prosjekteringsleder. Prosjketet skal også svanemerkes, noe som krever litt ekstra arbeid, men er spennende å sette seg inn i. Spesielt fordi det er nytt for alle i JM, så da er man ikke den eneste som ikke kan. Alltid hyggelig å være forvirret sammen. 

Prosjektet, med det idylliske navnet Skogsåsen, skal bli et boligområde med omtrent 150 boliger, i form av rekkehus. Her blir det også barnehage, lekeplass på alle hjørner, tuftepark, hundrevis av busker og trær og skogen som nærmeste nabo. Prosjektet har vært veldig populært blandt småbarnsfamilier, så her blir det definitivt livlig! 

Minner også om at fristen for å søke traineeprogrammet2019 går ut førstkommende søndag!! Jeg fant ingen andre traineeløp som kunne tilby det samme, da jeg satt i søkerstolen, så jeg tør påstå det gir unike muligheter. Og etter de to årene som trainee, kan du selv velge retningen du vil ta videre. For meg blir det nok prosjekteringsledelse - jeg koser meg!

- Kristine