Jeg har lyst til å fortelle litt om hvordan jeg har det i blokk 3 som for meg er prosjektledelse i hjemme-regionen min, Region Syd (Tønsberg). Nå fungerer jeg – hvert fall prøver jeg å fungere – som assisterende prosjektsjef på to prosjekter sammen med Julie (prosjektsjef1 som under tok sin aller første selfie fordi jeg ville ha henne med på bloggen).

Det ene prosjektet var jeg med på under blokk 2: Torstvet Hageby trinn 2 a.k.a. Hvitveisen. Da var jeg på prosjekteringsavdelingen. Nå skal jeg også være en del av trinn 1 a.k.a. Hestehoven. Trinn 1 er i produksjon, noe som betyr at jeg skal være med ute på byggeplassen for å delta på byggemøtene. Jeg merker at jeg har savet det å være på byggeplass. Når man er på byggeplassen kan man gå rundt og se, og for meg gjør det at tegningene jeg har sett plutselig blir 3D. Det er ganske gøy å kjenne igjen detaljer eller andre tegninger når man er på bygget.

Identitet for prosjektene

For å skape identitet for hovedsakelig barnefamilier har vi gått for to vårblomster til navn på trinn 1 og trinn 2. Trinn 3 vil også få navn etter en plante, men jeg er litt usikker på hva det blir. Siden hestehoven er den blomsten som kommer opp først om våren har trinn 1 fått navnet etter denne blomsten. Visste du forresten av hestehoven heter nettopp hestehov fordi bladene ser ut som hoven til en hest? Grunnen til at denne blomsten kan komme så tidlig opp på året som den gjør er fordi den har så store blader som kan produsere mye energi gjennom en forholdsvis lang fotosyntese.

#LittNerd

Hvitveisen er også en av blomstene som kommer tidlig på våren og som ofte anses som et vårtegn. Det er også en blomst som mange barn kjenner til, noe som gjør at navnet passer for barnefamilier.

Videre i blokk 3

Nå fremover vil jeg jobbe tett med entreprenørene, salg og innredning – og prosjektering. Jeg tror denne blokken her kommer til å gjøre at jeg ser prosjektet i mye større grad som ett. Økonomi vil også være veldig sentralt. På universitet har jeg alltid valgt bort økonomifagene, i stedet valgte jeg HR-ledelse og prosjektledelse – noe som har vært et nyttig valg.

Liten digresjon: Jeg hadde Christian, som er i samme trainee-kull som meg, som studass i prosjektledelse.

Men nå kommer jeg til å svi litt for at jeg ikke kan noe særlig om økonomi – og det fordi jeg selv har valgt å velge det bort i studiet. Da er det bare én ting å gjøre: Lære!

Vi snakkes!

-Anja