(KarriereStart.no):

Etter et jobbintervju vil den videre kommunikasjonen påvirke hvordan en arbeidsgiver vurderer deg som kandidat. Det kan absolutt være smart å følge opp intervjuet med en hyggelig e-post, men den må i så fall by på noe mer enn et enkelt «takk for intervjuet».

 

Det er viktig å understreke hvor godt du passer til stillingen, i tillegg til å vise hvor motivert du er til å jobbe for akkurat dem. Men, like viktig er det å unngå å si noe som vil spolere de gode sjansene du kanskje hadde.

 

I en artikkel på About.com har jobbsøkingseksperten Alison Doyle listet opp noen punkter som du bør unngå når du følger opp jobbintervjuet:

 

1. Skrivefeil og dårlig språk

På samme måte som du må luke ut alle skrivefeil fra CV-en og søknaden din, må du for all del sørge for at e-posten du skal sende er upåklagelig skrevet. Pass også på at du får med riktig stillingstittel, firmanavn og ikke minst riktig navn på den du henvender deg til.


LES OGSÅ: Hvordan lese korrektur på jobbsøknaden

 

2. Lønn og frynsegoder

Dette er ikke tidspunktet for å ta opp spørsmål om lønn eller andre goder som vil følge med jobben. Vent med dette til du har fått et konkret tilbud. Du vil være i en bedre posisjon til å forhandle etter at vedkommende har bestemt seg for at du er den beste kandidaten.


 

3. Unnskyldninger

Selv om du kanskje grubler over noe du sa eller gjorde feil under intervjuet, ikke fall for fristelsen om å komme med en unnskyldning eller bortforklaring for å rette opp i feilen. Det beste er å ikke sette søkelyset på de delene av intervjuet som ikke teller i din favør.

 

4. Masseproduserte svar

Selv om man søker på flere jobber samtidig er det utrolig viktig å skreddersy både CV og søknad til hver enkelt stilling. Dette gjelder også for e-posten du sender i etterkant av intervjuet. Trekk frem noe konkret dere snakket om i intervjuet, for eksempel noe du syntes var spennende om bedriften, eller noe som gjorde at du ble enda mer motivert for jobben. Det vil alltid være et pluss om vedkommende ser at du har tatt deg tid til å skrive en personlig e-post til dem, fremfor en universell standardisert tekst som kan gjelde for flere.


 

SE VIDEO: Jobbintervjuet fra A til Å

 

5. Ubegrunnede påstander

Dette er også et punkt som er like gjeldende i søknaden og jobbintervjuet, som i oppfølgingen. Det holder nemlig ikke å si at «denne stillingen er perfekt for meg». Fortell hvorfor den er perfekt for deg. For eksempel kan du skrive følgende: «Stillingen som kommunikasjonsrådgiver er perfekt for meg, siden jeg vil få brukt skrivekunnskapene mine og erfaringen jeg har med eventplanlegging og mediekontakt

 

6. Dropp supplerende referanser

Ikke inkluder nye referanser med mindre vedkommende har spurt etter det. Hvis ikke du har lagt dem ved i søknaden eller tatt dem med på jobbintervjuet, er det for sendt å legge dem frem i etterkant. Hvis arbeidsgiver er interessert i det på dette stadiet, vil han eller hun spørre etter det.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger