(KarriereStart.no):

Når man skal på rekrutteringsmiddag er innsatsen er høy, konkurransen hard og dine muligheter til å imponere din potensielle arbeidsgiver er servert på et sølvfat. Ta med deg disse rådene og sørg for at du får jobben du fortjener.

Spis det du får servert

Uansett om maten er halvkokt, småsvidd eller på annen måte ikke helt perfekt, bør man allikevel spise det man får servert. Hvis du blir oppfattet som å være kresen på maten, vil kanskje personalsjefen anta at du kan være kresen på andre felter for eksempel på arbeidsoppgaver, teamdeltakere eller arbeidsmengden jobben krever. Under rekrutteringsmiddagen ønsker du ikke å bli oppfattet som lite fleksibel eller uvillig til å ”følge gruppen” om nødvendig.

Du får servert feil rett

Gi servitøren et hint, men gjør det diskret. Selv om mange tror at dette er en glimrende anledning til å vise at man er en handlingens mann (eller kvinne), så gjør det med stil og vis respekt. Øyekontakt og et nikk med hodet mot servitøren gjør jobben.

Følg verten når du skal bestille alkohol

Skjerm hånden når du klemmer limebåten over gin tonic’en. Drikk øl fra et glass, ikke flaska. Når det er på tide å bevege seg til middagsbordet, la cocktailen stå igjen i baren. Når dere har kommet på plass rundt middagsbordet, drikk det samme som verten drikker til retten. Unngå å tømme vinglasset helt under middagen og unngå å fylle på glasset ditt selv, la kelneren gjøre det.

Husk bordmanerene

Ikke bruk brødet til å sveipe opp de siste restene fra tallerkenen. Ja, det smaker godt og dere er sikkert på en av byens beste restauranter, men prøv å holde deg unna de verste uvanene. Og når du bestiller, prøv å unngå å bestille suppe, spaghetti, hummer, ribbe eller andre retter som kan føre til en uheldig fremtreden.