(KarriereStart.no):

Som KarriereStart tidlige har skrevet, er det alltid lurt å stille egne spørsmål til arbeidsgiveren på slutten av et jobbintervju. Dette signaliserer at du er oppriktig interessert i stillingen, samtidig som du får mulighet til å vise initiativ og motivasjon for å lære.


Selv om det finnes mange gode spørsmål man bør stille, er det imidlertid ett enkelt spørsmål som virkelig vil sette deg i et pent lys.  


Styreformann Marc Cenedella i karrierenettstedet TheLadders avslører i et innlegg hos BusinessInsider.com at dette er det definitivt beste karriererådet han har gitt:


Når du kommer til den delen av intervjuet hvor din fremtidige sjef spør om du har noen spørsmål, svarer du følgende:


- Ja det har jeg. Hvordan kan jeg bidra til at du får et suksessfullt år?


Dette rådet har hjulpet flere mennesker i flere intervjuer enn noe annet råd han har delt opp gjennom årene. Mye av grunnen til at dette er så viktig, er at intervjuprosessen av naturlige årsaker handler mye om å snakke om- og skryte av seg selv.  Ved å stille dette spørsmålet får man også vist frem mer av sine empatiske sider.- Det viser at du er opptatt av sjefens karriere og fremtidig suksess. Det viser at du er ikke er en selvopptatt «hva tjener jeg på dette» -type person. Og det viser at du vet du er der for å "gi" like mye som du er der for å "få", sier Cenedella.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger