(KarriereStart.no):

Et jobbintervju gir deg muligheten til å vise frem dine beste sider til en potensiell arbeidsgiver.

- Og som oftest avsluttes den gjerne av at intervjueren spør deg om du har noen spørsmål om stillingen. I stedet for å spørre om hvordan en vanlig arbeidsdag ser ut, hvorfor ikke tørre å være litt ekstra pågående og stille en av disse spørsmålene som nettstedet Daily Muset har samlet:

 

Har jeg fått jobben?

Litt for direkte? Ikke ifølge Barbara Corcoran, forfatteren av boka "Reply All and Other Ways to Tank your Career". Corcoran mener det er fullt mulig å være pågående under et intervju, så lenge man er høflig.

 

- Jeg elsker en aggressiv, høflig avslutning, da det er den siste muligheten for en jobbsøker å få min respekt. Jeg har en skribent som jobber for meg, og skribenter pleier vanligvis å være introverte. Etter jobbintervjuet spurte hun meg rett ut, "har jeg fått jobben?". Kanskje litt frekt for noen mennesker, men hun fikk min respekt for det. Det er et viktig avslutningsspørsmål, som sier at "jeg respekterer min egen tid", skriver Corcoran.


 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

 

Er det noe vi har diskutert i dag som får deg til å føle at jeg ikke passer til denne jobben?

Dette er nok ikke noe alle ville turt å spørre om mot tampen på et jobbintervju, men føler du at du har fått god kontakt med intervjueren, kan du være heldig å få "du er kjempekvalifisert" som svar. Og da er jo det bare å begynne å forhandle om lønn.

 

Det kan jo selvfølgelig gå andre veien også, og du kan få beskjed om at intervjueren er usikker på hvorvidt du passer til stilllingen. Skjer det, har du derimot muligheten til å komme med en overbevisende forsvarstale. I tillegg, viser dette at du tør ta selvkritikk og er åpen for tilbakemeldinger fra andre. 


 

LES OGSÅ: Slik skiller du deg ut i mengden av jobbsøknader

 

Hva kan jeg gjøre for å overbevise deg om at jeg er den rette for jobben?

Stiller du dette spørsmålet, kan intervjueren gi deg en hjemmeoppgave du skal løse eller et prosjekt som bedriften ønsker å vite hvordan du håndterer.  Dette viser initiativ fra din side og gir deg samtidig muligheten til å forklare intervjueren hvordan du ønsker å jobbe med bedriftens gjøremål.

 

Alle disse spørsmålene krever mye mot og at du er på riktig bølgelengde med intervjueren. Det er ikke alltid at intervjusituasjonen åpner opp for å være så pågående heller. Evaluér stemningen i løpet av intervjuet, og tør du å stille slike spørsmål, kan det være det lille ekstra som gjør at akkurat du haler i land drømmejobben fremfor de andre søkerne.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger