(KarriereStart.no):

Entreprenørbedriften Syljuåsen så seg lei av å lyse ut stillinger på den tradisjonelle måten. De valgte derfor heller å legge ut en stillingsannonse som garantert ville få oppmerksomhet, med annonseteksten: «Vi kan dessuten tilby en brenn ny Triumph Bonneville motorsykkel».

Den utradisjonelle annonsen fikk umiddelbar effekt, og søknadene ramlet inn.

- Hovedhensikten med ideen var vel at vi skulle prøve å være litt annerledes enn alle andre, forteller daglig leder Anders Elje. Alle søker jo mer eller mindre på den tradisjonelle måten, det drukner med helt like annonser egentlig, så vi tenkte å prøve at folk skal se oss.

Den daglige lederen bemerker at de også fikk inn god del søknader før. Det problematiske var da at mange av søkerne ikke var godt nok kvalifiserte rent skriftlig og muntlig i norsk, i forhold til hva en slik stilling krevet.

Den aktuelle stillingen er jobb som prosjektleder i entreprenørbedriften. Betingelsen er at personen som ender opp med stillingen, ikke kan slutte med det samme. Elje påpeker derfor at du ikke får med deg motorsykkelen om du skulle finne på å slutte etter bare tre måneder.


Har det fungert, har dere fått flere søkere?

- Ja, vi har fått ganske mange søknader, flere enn før når vi annonserte på tradisjonell måte. Vi har dermed også fått flere kvalifiserte søkere.

Har dere motorsykkelen stående allerede?

- Vi har en maken en stående i alle fall, men tanken er at den som skal gis bort skal være ny.

Dermed kan den eventuelt nye prosjektlederen ende opp med det annonseteksten beskriver som en spennende jobb, i et faglig sterkt miljø med gode lønnsbetingelser, og mulighet for eierskap. Bonusen er å kunne kjøre til jobben med sin nye Triumph Bonneville motorsykkel.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger