(KarriereStart.no):

Er du på søken etter jobb? Det svenske nettstedet shortcut.nu har satt sammen en liste med tips til hvordan du kan beholde selvtilliten og motivasjonen hvis avslagene begynner å komme.

1. Fokuser på styrkene dine

Ved motgang er det lett å bare grave seg ned i egne svakheter. Man fokuserer kun på det negative og glemmer at selv de mest fremgangsrike personer har svakheter. Men husk, selv om du har enkelte svakheter, så har du også flere styrker. Fokuser på det du kan! Lag gjerne en liste over dine egne styrker, da blir det lettere å huske hvor flink du egentlig er.

 

2. Vær strukturert

Jobbsøking bør behandles som en heltidsjobb. Lag en handlingsplan for hvilke stilinger du skal søke på og når. Pass på at du alltid leverer søknaden innen tidsfristen, uansett hvor slitsomt det kan virke. Den gode følelsen av å ha gjennomført noe du synes var slitsomt kan gi deg ekstra motivasjon.

Klikke her for å se alle traineeprogrammer i Norge

3. Kvitt deg med unnskyldningene 

Det vil alltid finnes en unnskyldning for å ikke ta en telefonsamtale eller sende en e-post. Kvitt deg med disse unnskyldningene! Ikke unn deg luksusen med å vente til du er i ”rett humør” før du tar den viktige telefonsamtalen til en potensiell arbeidsgiver.


4. Bygg nettverk 

Veldig mange ansettelser skjer gjennom en form for personlig kontakt, for eksempel gjennom personlige nettverk eller rekrutterere. Sett derfor av tid til å utvide ditt sosiale nettverk. 

LES OGSÅ: Motorsykkel til den som får jobben

5. Vær hensynsløs 

Når man skriver en CV vil man gjerne få med alt man har gjort tidligere. Det går ikke! Vær hensynsløs mot deg selv når du skal avgjøre hva som er aller viktigst, og sett det øverst i CV-en. Skriv CV-en din med tanke på at arbeidsgiver kommer til å skumme igjennom den, ikke lese den nøye.

(Kilde: shortcut.nu)   

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger