Har du søkt utallige jobber uten å få noe som i det hele tatt ligner et positivt svar? Meldt deg inn i flere rekrutteringsbyråer enn du visste fantes? Lest NAV og KarriereStart.no sine stillingsannonser til du kan dem utenat? Da kan sosiale medier vise seg å være redningen.


Facebook og Twitter kan brukes til mer enn meningsløs chatting og retweeting.

 

Nyttige verktøy

Christina Heesch, ANSA

Sosiale medier er nyttige verktøy der du kan bygge opp nettverk, promotere deg selv og lete aktivt etter jobbtilbud. Stadig flere bruker sosiale medier for å lyse ut ledige stillinger, og til å finne egnede kandidater. Ikke bare IT- og mediebedrifter, men alle typer firmaer og bedrifter. Medierådgiver ved ANSA Alumni, Christina Heesch mener at sosiale medier er et flott verktøy til å finne informasjon, dele den og vise flere sider av seg selv.

- Sosiale medier har forandret på barrierene til bedriftene, og gjør det enklere å få kontakt og innsikt hos bedrifter man ønsker å jobbe hos, sier Heesch.

 

Hvilke sosiale medier bør du bruke?

I jungelen av sosiale medier kan det være vanskelig å vite hvilke man bør konsentrere seg om i den desperate jobbjakten. Facebook, Twitter, blogg, Youtube og LinkedIn er alle eksempler som kan egne seg.
- Bruk sosiale nettverk for det det er verdt, spre ordet gjennom alle mulige kanaler slik at flest mulig folk blir klar over din situasjon, sier Andreas Framnes, som selv skaffet seg jobb ved å blogge.Medierådgiveren Christina Heesch mener at det er viktig å velge seg ut noen få sosiale medier og følge dem opp. Det er ikke noe poeng i å være tilstede overalt.

LES OGSÅ: Karrieremesser: Slik får du mest nytte av dem

LinkedIn – et profesjonelt verktøy

LinkedIn er et av de sosiale mediene som egner seg best til profesjonell jobbsøking, men som ikke så mange studenter har fått opp øynene for. LinkedIn brukes til å samle kontakter og nettverk, finne jobber og ansette. Her kan du vise hvem du er og dine sterke sider for en potensiell arbeidsgiver. Et tips fra Heesch er å knytte til seg venner, bekjente og studiekamerater som kan legge inn et godt ord for deg, eller hjelpe deg videre med jobbtips.


Joakim R. Killingberg fikk jobb hos streamingtjenesten WiMP via Twitter, og mener at andre sosiale medier kan egne seg vel så bra som LinkedIn.

- Personlig vil jeg nok si at dette er en litt for statisk og småtafatt side for å jakte på en jobb. Du får en mer personlig kontakt med en bedrift/person via Twitter, sier Killingberg.

LES OGSÅ: Gjestebloggen: Over 50? Selvfølgelig vil ingen ansette deg

 

Facebook som verktøy i jobbjakten

De fleste er innom Facebook en eller flere ganger daglig, og det sosiale nettverket kan brukes til mer enn å opprettholde kontakt med venner og kjente. Du trenger ikke promotere din egen profil aktivt i jobbletingen, mange bedrifter annonserer på Facebook når de har ledige stillinger. Men sørg uansett for å utnytte nettverket ditt. Annonserer du på Facebook at du er på leting etter jobb skal du ikke se bort i fra at en av de 800 "vennene" dine vet om noe som kan være aktuelt.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger