(KarriereStart.no):

– I Sopra Steria er vi tydelige på at jo bedre kjønnsbalanse vi har, jo bedre er det for både bunnlinje og kultur. Det gjør arbeidsplassen vår til et bedre sted å være både for kvinner og menn, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør for Sopra Steria Skandinavia.

 

Det er Oda-Nettverket, Norges ledende nettverk for kvinner i IT-bransjen med 6 000 medlemmer fra 1 200 ulike bedrifter, som står bak prisutdelingen. Oda-Prisen Organisasjon deles ut en gang i året til et selskap som har skilt seg ut positivt i arbeidet sitt for kvinner innen IT og teknologi. Skilbrigt forteller at selskapet har satset for fullt på å øke kvinneandelen i selskapet de siste årene.

 

– Dette gjør vi hovedsakelig gjennom våre interne verdier og vårt kvinnenettverk. I tillegg er måten vi profilerer oss på eksternt, vår aktive rekruttering av kvinner, og hvordan vi interagerer med neste generasjon innen IT og tech, svært viktig, sier hun.

 

Høy kvinneandel

Sopra Steria er et godt eksempel på at det er en positiv utvikling i kjønnsbalansen til tross for at bransjen er mannsdominert. Selskapet har en kvinneandel på 29 prosent, en økning på 3 prosentpoeng bare det siste året. I ledelsen er kvinneandelen på hele 35 prosent. Blant forretningsrådgiverne sine har selskapet nesten 50 prosent kvinner.


 

– Vi jobber mye med å synliggjøre kvinnelige ansatte eksternt, for å inspirere og motivere andre kvinner til å velge IT. Sopra Steria jobber bevisst for å oppnå lik lønn for likt arbeid, og med vårt fokus på work/life balance går vi i bresjen for familietilrettelegging. Menn oppfordres til å ta ut hele pappapermisjonen og graviditet og permisjon skal ikke påvirke de ansattes karrieremuligheter, sier Skilbrigt.

LES OGSÅ: Videreutdanning for ingeniører: To av fem får ikke tilbud

 

Motiverer kvinner

PR-ansvarlig i Oda-Nettverk, Johanna Puustinen, sier at det er med glede at de utnevner Sopra Steria til vinner av Oda-Prisen Organisasjon 2017.

 

– Sopra Steria har en gjennomgående satsing for kjønnsmangfold, både internt og eksternt. De arbeider strategisk med å tiltrekke seg og utvikle talenter, og er dyktige på å synliggjøre egne rollemodeller. Dette bidrar til at bedriften oppnår den største økningen i kvinneandel i bransjen. I tillegg motiverer de enda flere kvinner til å satse på teknologiyrker, sier Puustinen.


 

Sopra Steria ble også nylig kåret til Norges beste arbeidsplass i kategorien Store bedrifter av Great Place to Work. Prisen deles ut på bakgrunn av tilbakemeldinger fra de ansatte, der selskapet også scorer svært høyt på svarene fra sine kvinner.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger