(KarriereStart.no):

 

Flere studier anslår at drøyt halvparten av dagens jobber vil bli automatisert de neste 10–20 årene. Denne utviklingen vil bare fortsette i eksponentiell fart.

 

– Er jobben din rutinepreget og du lett kan forklare den med én setning, er det stor sannsynlighet for at jobben vil bli automatisert. Jeg tror alle bransjer på en eller annen måte vil benytte roboter om bare noen få år, sier Sneve.

 

Blant generasjon Baby boomer (1946–1964) er det 73 % som ikke tror de vil få en robot som kollega. Mens bare 28 % av generasjon Z (1990 –2000) sier de ikke tror de vil få en robot som kollega. Det er også store geografiske forskjeller. De mest skeptiske til automatisering i arbeidslivet er Hedmark, Oppland og Nord-Norge. I sentrale østlandsområder er de mest positive, men også her sier halvparten at de ikke tror de vil få en robot som kollega.

 

Les også: Kommer robotene til å ta over jobben din? Sjekk her!

 

– Har du skylapper på og ikke ønsker å omfavne denne endringen vil du fort slite. Alle må belage seg på å få en robot som kollega. De som i denne undersøkelsen har svart at de ikke tror de vil få en robot som kollega, er dessverre kanskje de som vil møte motstand i fremtidens arbeidsmarked, avslutter Sneve.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger