(KarriereStart.no):

Muligheten til å jobbe hjemmefra, fra en kafé eller på toget er noe som blir stadig vanligere i vårt digitaliserte samfunn. Ifølge en undersøkelse utført av selskapet Fuze stiller stadig flere ungdommer høyere krav til teknologi som muliggjør arbeid hjemmefra eller fra et sted utenfor kontoret.

 

Undersøkelsen viser at dagens ungdom i stor grad ønsker å fortsette å jobbe i team med kolleger og ha muligheten til å kommunisere face-to-face. Dette vil naturligvis innebære at bedrifter som vil lokke til seg ungdommene når de er ferdigutdannet, kan tilby ny teknologi i form av oppdaterte IT-verktøy, som for eksempel støtter video-, chat- og live stream-funksjoner. 

 

Kidsa vil ha apper

Oppdatert teknologi er en nøkkelfaktor som ungdommene verdsetter høyt. Enhetene, appene og programvaren som etterspørres skal også gjøre det mulig for medarbeiderne å slippe lange reiser og pendling til arbeidet når de egentlig ikke trenger å innfinne seg fysisk på kontoret fem dager i uken. Møter som like gjerne kan tas hjemmefra skaper også bedre forutsetninger for en god og sunn balanse mellom arbeid og fritid.


 

Les også: Her er kontorsakene ungdommen vil skrote

 

I det hele tatt er oppdatert teknologi en nøkkelfaktor som ungdommene verdsetter høyt. Hele 78 % av ungdommene ønsker å ha mulighet til å jobbe hjemmefra, og det ser ut til at det finnes en økende frustrasjon dersom hjemmearbeid ikke inngår som en vanlig mulighet.

 

De unge etterspør apper, digitale enheter og programvarer som gjør det mulig for medarbeiderne å slippe lange reiser og pendling til arbeidet når de egentlig ikke trenger å innfinne seg fysisk på kontoret fem dager i uken. Møter som like gjerne kan tas hjemmefra skaper også bedre forutsetninger for en god og sunn balanse mellom arbeid og fritid. 


 

Å være fleksibel i arbeidet er det ikke bare ungdommen som ønsker. Blant de voksne medarbeiderne i undersøkelsen kan man se at 37 % ønsker å jobbe hjemmefra, mens 49 % gjerne ville jobbe hjemmefra, men kan ikke, eller velger å ikke gjøre det av andre årsaker.

 

Rapporten er sendt ut til 5000 arbeidstagere i Europa og 2500 personer som tilhører «The App Generation» (ungdom i alderen 15 til og med 18 år) og dekker Frankrike, Tyskland, Nederland, Norden og Storbritannia.

 

Statistikk: Herfra vil ungdommene helst jobbe

78 % Hjemmefra

57 % Kontoret

48 % Sengen

39 % Kafé

38 % Stranden

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger