(KarriereStart.no):

– For mange er det et offer å måtte jobbe julekvelden. De skulle gjerne skulle vært sammen med familien denne kvelden. Likevel svarer mange i undersøkelsen at det ofte er hyggelig på jobb i jula, og at de opplever at det er viktig for andre at de stiller opp på jobb, sier Vibeke Os Bratlie, leder for HMS-teamet i KLP.

 

– Vi vet at ansatte som jobber med andre mennesker opplever at arbeidet de gjør er meningsfylt og bidrar til stolthet og trivsel. Dette er i tråd med en rapport om arbeidsmiljø og sykefravær hos sykepleiere i sykehus som KLP nylig har samarbeidet med SINTEF om, sier Os Bratlie.

 

Innen kommune- og helsesektoren jobber rundt 34.500 nordmenn på kvelden julaften, viser en landsomfattende befolkningsundersøkelse Opinion har gjennomført for KLP.

 

Lokkes av god betaling – og å kunne glede andre

Det er delte holdninger til å jobbe i julehøytiden. Undersøkelsen viser at 1 av 10 nordmenn synes det er en fordel å jobbe i julehøytiden. 43 prosent liker det ikke, mens 47 prosent ikke har noen bestemt oppfatning.

 

Les også: Fridager i mai 2018

 

Det er få som avgjør helt selv om de må jobbe i høytider. Blant offentlig ansatte og sykepleiere er det nesten ingen som avgjør dette selv.


 

I undersøkelsen svarer nordmenn på hva de synes er det beste med å jobbe julaften, og hva de savner mest. På plussiden trekker mange frem at det er godt betalt. Flere oppgir god stemning og at det er rolig på jobb. Noen trekker frem at de kan glede andre, og at det er mange å formidle julebudskapet til.

 

Det nordmenn savner mest ved å jobbe julaften, er at de mister tid med familien og særlig barna. Mange nevner også at de går glipp av tid med venner, og muligheten til å ha noen fridager for å slappe av eller reise bort.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger