- Jeg hadde hørt om Karabin fra kjente og venner, og hadde kun hørt gode ting. Alle fortalte at det var et veldig godt sosialt miljø og et sterkt fagmiljø.

- Jeg oppfattet Karabin som et selskap som legger til rette for de ansatte, derfor ville jeg heller gå for Karabin enn de større konsulenthusene, sier Thea Danielsen. 

Thea har stor arbeidskapasitet og har skaffet seg en imponerende CV selv om hun først er ferdig utdannet i 2021.

Hun har blant annet to ulike bachelorgrader – den første i pedagogikk med fokus på organisasjonspsykologi og endringsledelse, og den andre innen økonomi og investeringsanalyse.

Hovedområdene i mastergraden ved Norges Handelshøyskole er business analytics og finans. 

Siden hun var 16 år har Thea jobbet parallelt med skole og studier. De seneste par årene har hun arbeidet som analytiker for et oljeselskap, og nå jobber hun 30 prosent for Karabin frem til mastergraden er ferdig om noen måneder.

Ville bli konsulent

Thea Amalie Danielsen var klar på at hun ville arbeide som konsulent når hun er ferdig med studiene.

- Jeg er veldig analytisk og liker å jobbe med tall, analyser og ulike modeller. Samtidig har jeg også en treårig utdannelse som går ut på å lære ledere hvordan de kan lede bedre. Som konsulent kan jeg få brukt begge utdannelsene mine, og konsulentarbeid gir en bred eksponering mot ulike bransjer og ulike spennende bedrifter, sier Thea.

Hun tok selv kontakt med Karabin i Bergen, som er byen hun er oppvokst i og studerer i. Etter to intervjuer fikk hun tilbud om stilling parallelt med studiene, og 100 prosent stilling når masteroppgaven er levert.

En uke med innføring

- Jeg har hatt det veldig gøy! Det hele startet med «onboarding», en uke med gøyale og spennende kurs, der jeg fikk møte hele lederteamet og alle andre som begynte i Karabin samtidig som meg. Da kom jeg skikkelig godt i gang. Etter onboarding føler du deg som en del av teamet allerede før arbeidsoppgavene starter. 

Selv om Thea formelt har jobbet mindre enn to måneder i Karabin, synes hun at hun har fått være med på interessante prosjekter.

- Det var utrolig spennende å begynne, jeg hadde gledet meg helt siden onboarding-uken en måned tidligere. Jeg føler at jeg har blitt veldig godt tatt imot - jeg har fått tillitt og jeg føler jeg får brukt kunnskapen min.

Mange bransjer å velge

Vi spør Thea Amalie Danielsen om hvilke bransjer hun ønsker å jobbe med. Siden Karabin har et tresifret antall kunder, er det mange å velge blant.

- Jeg har en god del erfaring fra olje, og bacheloroppgaven ble skrevet om lønnsomhet i oljebransjen. Olje er interessant. Men noe av det som er spennende med Karabin er at man får erfaring fra mange bransjer, eksempelvis fintech som er i sterk utvikling. I første omgang er jeg åpen for alle utfordringer og bransjer, og gleder meg til spennende utfordringer.

Råd til studenter

Thea har tipset en del av medstudentene om at Karabin kan gi dem gode opplevelser og faglig utvikling, og at størrelsen er slik at det er lett å bli godt integrert i selskapet. Og at du får ansvar tidligere enn mange andre arbeidsplasser. 

- Jeg er imponert over hvor mange flinke folk det er her i Karabin, og hvor flinke de er til å hjelpe hverandre og dele kunnskapen sin. Det er gøy å jobbe i et firma som har så god lagånd.

- Vi blir inspirert til å gjøre en god jobb selv. Og så synes jeg de har gjort det veldig bra nå med tanke på Korona, at de har klart å gi en så fantastisk introduksjon til nyansatte, det synes jeg de skal få skryt for.

Etter to bachelorgrader og en mastergrad har Thea hatt god tid til å tenke på videre arbeidskarriere.

- Til andre studenter som vurderer å søke hos oss vil jeg si at Karabin har så mange fagområder, og så mange ekspertiser, at det å begynne i Karabin kan gi deg mye læring, spesielt som nyutdannet.

- Og du kan forme karrieren din helt fra du kommer ut fra skolen og kan dermed forme din egen ekspertise. Det er verdifullt, avslutter Thea.