Karabin har vokst med 30 prosent bare det siste året. Nå er Tonje Berg hentet inn som daglig leder i Karabin Oslo for å styre selskapet over i neste fase og ytterligere ekspansjon.

 

- Det er noe unikt ved Karabin det at vi er norske! Det er ikke mange norske konsulentselskaper som har nådd vår størrelse. Vi har en norsk organisasjonskultur med flat struktur, meget god involvering av partnerne og en tydelig karrierestige. Jeg gleder meg til å være med på Karabin-laget fremover, forteller Tonje Berg, som allerede har arbeidet noen måneder for Karabin.

Berg har en mastergrad i strategi og ledelse fra Norges Handelshøyskole. Hun begynte sin karriere som konsulent i PWC, og har tolv års erfaring som konsulent og leder fra sterke fagmiljøer som  Acando, Bene Agere og sist som CEO for Zington Digital Business.

 

Strategi, forretningsutvikling, digitalisering og endringsledelse er de fagområdene Tonje Berg har arbeidet mest med. I Acando bygde hun opp og ledet avdelingen for Digital Strategi og Transformasjon. Hun har bred ledererfaring – med alt fra salgsledelse og markedsføring til personalledelse og arbeid som styremedlem.

- Vi er glade for at Tonje valgte Karabin. Hun er faglig sterk, har en tydelig ledelsesfilosofi og er full av energi og tiltakslyst, sier Ole Øyen, CEO i Karabin.

 

- Perfekt tidspunkt å begynne i Karabin

Det har aldri tidligere vært så stor etterspørsel etter god metodikk for gevinstrealisering og fokus på å ta ut gevinster innenfor flere dimensjoner. Vår firenivåmodell, hvor vi jobber med gevinster både for de ansatte, selskapet, deres kunder og samfunnet treffer veldig godt. Den nye lederen og partneren i Karabin Oslo mener at nåværende fase er en perfekt tid å komme inn i Karabin.

 

- Karabin opplever høy etterspørsel. Vi har en tilnærming til det å skape synlige, dokumenterbare gevinster som kundene beviselig tjener mye penger på. Vi har ansatt en rekke seniorer med sterke CV-er, og det som trigger dem er blant annet det å få være med på denne reisen og bli involvert i strategien og veksten. Enkelt sagt: Har du lyst til å være en stor brikke i et lite puslespill, så kommer du til oss! Karabin gir en unik mulighet til å være med å påvirke og bygge noe.

 

Flytter til Vika

I nærmeste fremtid flytter Karabin Oslo til nye lokaler i VIA - House of Oslo i Vika. Valget av nye lokaler understøtter ambisjonen om å være et attraktivt kompetansemiljø som gjør at folk ønsker å komme til og blir i Karabin.
 
- Jeg er tilhenger av fleksible løsninger og frihet under ansvar. Samtidig skal vi lage kontoret så attraktivt at folk har mer lyst til å gå på kontoret enn å sitte hjemme eller på hytta. Og blir det interesse for trening i lunsjen blir jeg den første til å henge meg på! 

 

Å si at Tonje Berg er godt trent er ingen overdrivelse. Hun har flere NM-medaljer fra friidrett i den eksplosive grenen stavsprang, og hun løper fremdeles maraton når hun har mulighet. Systematikken fra idrettskarrieren preger også hvordan hun arbeider, med målrettet jobbing og det å være bevisst på å gjøre kloke valg for å kunne prestere godt.

 

- Jeg synes som nevnt at balanse er viktig. Vi skal levere på et høyt faglig nivå, men jeg mener det er fullt mulig å kombinere dette med å ha det morsomt og bra på jobb. Hos oss er det god delingskultur og runde albuer. 

 

Karabin Oslo har en rekke sosiale arrangementer. Tonje arrangerte nettopp smaking av Piemonte-vin med Finansavisens vinekspert Svein Lindin, og dato for neste smaking og middag er allerede satt. Hele Karabin Gruppen fra kontorene i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger var nylig på Kick Off på Norefjell.

 

Vil vokse i både privat og offentlig sektor

Karabin var fra starten kjent som eksperter på gevinstrealisering i privat sektor, der store selskaper på Vestlandet innen bransjer som olje og kraft fikk bistand til å gjennomføre vellykkede prosjekter. 

 

De seneste årene har Karabin generelt tatt en sterk posisjon som leverandør av lønnsomme konsulenttjenester til offentlig sektor, med blant annet rammeavtaler med alle de store helseforetakene og flere kommuner

Den nye lederen i Oslo har primært sin erfaringsbakgrunn fra privat sektor.

- Jeg har i hovedsak jobbet med virksomheter innen bank, finans, eiendom og retail. Jeg har arbeidet mye med store strategi- og transformasjonsprosesser, forretningsutvikling, digitalisering og innovasjon er sentralt. Strategisk mener jeg det er riktig for Karabin å ha en god balanse mellom offentlig og privat sektor. De kommende månedene vil vi øke fokus mot bank, finans, eiendom og andre relevante bransjer innen privat sektor, og vi har allerede flere store, spennende prosjekter som er i startfasen. 

 

Tilby mentorordning

Tonje Berg har en klar ledelsesfilosofi.

- For meg handler ledelse om å bidra til å utvikle mennesker og la dem nå sitt fulle potensiale. Det innebærer blant annet at vi skal jobbe systematisk med kompetansedeling og kompetanseutvikling internt, jobbe strategisk og la alle ansatte få delta og være involvert i reisen fremover. Vi har blant annet laget en mentorordning i Oslo der alle som ønsker det får en mentor de kan sparre med underveis.

 

Karabin Oslo er altså rigget for ytterligere vekst. På spørsmål om ønsket profil til kommende kolleger, svarer Tonje at Karabin ønsker bredde i både kompetanse og erfaring i teamet.

 

- Vi ønsker selvsagt erfarne konsulenter som vil bidra i et norsk selskap med hurtig karrierevei, samt fagfolk og erfarne ledere i ulike bransjer. Nyutdannede er også velkomne til å søke – jeg har selv erfart at det å begynne arbeidslivet som økonom i et konsulentselskap er både lærerikt, faglig utfordrende og ikke minst variert og morsomt! avslutter Tonje Berg.