Karrierebarometeret:

Som en del av Karrierebarometeret 2016 er norske studenter blitt bedt om å vurdere kjennskap og attraktivitet til trainee- og graduateprogrammer. Blant IT-studentene er det Microsoft University (MSU) som rankes som det mest attraktive traineeprogrammet i Norge. Her får traineene en spisset utdanning som varer fem til seks uker, pluss to sertifiseringer innenfor den nyeste microsoftteknologien, før de går ut i jobb.

 

Microsoft University er et norsk initiativ, og ble startet med formål om å tilføre ny kompetanse til Microsofts partnerkanal. I år har det vært søknadsrekord til MSU 2016, med nærmere 1000 søknader i løpet av ca fire måneder. Ifølge MSUs egne undersøkelser er 98 prosent av alle MSU-studenter svært fornøyde med programmet og vil anbefale opplegget til andre. 

 

Klikk her for å se listen over de mest attraktive traineeprogrammene blant IT-studenter

 

Prosjektleder for Microsoft University, Maria Hope, er tilfreds med å få stadfestet at de gjør denne jobben riktig.  

 

Maria Hope i MSU blir motivert av å toppe kåringen til Karrierebarometeret.

FOTO: Privat

– Det å toppe denne listen er en bekreftelse på alt arbeidet som ligger bak dette prosjektet, over flere år. Jeg møter mange studenter på skolebesøkene vi har vært på, som kjenner noen som har gått MSU tidligere, og har fått det anbefalt fra dem. Kandidatene blir introdusert både for kjente og mindre kjente potensielle arbeidsgivere gjennom MSU, noe som viser mulighetsrommet som ligger i å søke seg til dette programmet, forklarer hun.


 

Hope forteller at kandidatene må belage seg på å legge ned mye jobb som traineer. 

– Med søknad til MSU eksponeres man for rundt 20 potensielle arbeidsgivere som til sammen rekrutterer til nærmere 50 stilinger. Hovedfokuset ligger på å levere og tilpasse forretningsløsninger til bedriftskunder, samt integrasjon og drift av kunderelasjons- og forretningssystemer.

 

Hva betyr en slik kåring for dere? 

– Den betyr selvfølgelig mye for oss. Så vidt jeg vet er vi det største rekrutteringsprosjektet for nyutdannede innen IT, og vi ønsker å fortsette med å vokse. Dette motiverer til videre innsats å holde oss på toppen av listen fremover også. For å klare det, er vi avhengige av å levere et godt prosjekt fra år til år, sier hun.


Microsoft Norge har en prosjektleder som er 100 prosent dedikert til dette prosjektet og som samarbeider tett med partnerne som melder seg på. Prosjektlederen har i tillegg tett oppfølging av kandidatene gjennom kursløpet. Etter MSU er det partnernes ansvar å ta imot kandidatene når de starter i jobb. Hope mener nivået på kandidatene er høyt og konkurransen om plassene hard.


Er det verdt innsatsen og ressursene dere legger ned?

– Det er det, definitivt! Det er innsatsen bak prosjektet som gjør det til den suksesshistorien det er. Å satse på nyutdannede, gi dem et kompetanseløft og hjelpe dem med å bygge sin karriere er et ekstremt givende og viktig arbeid. Behovet for IT-kompetanse kommer til å øke de neste årene. Når det antas at så mange som èn av fire IT-stillinger vil være ubesatt innen 2030, sier det seg at det er et skrikende behov for den kompetansen Microsoft University tilbyr.

 

LES OGSÅ: Topp 20 mest attraktive traineeprogrammer for IT-studenter

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge