(KarriereStart.no):

Som en del av Karrierebarometeret 2016 ble studentene i Norge bedt om å vurdere kjennskap og attraktivitet til norske trainee- og graduateprogrammer. Det er bankvirksomhetenes traineeprogrammer som hevder seg i topp fem svarer studentene innen økonomi, marked og ledelse. DNBs konsentraineeprogram gjentar fjorårets suksess og sikrer seg nok en gang topplasseringen. 

 

Klikk her for å se listen over de mest attraktive traineeprogrammene blant økonomistudenter

 

Glenn Menkin er fagansvarlig for employer branding & executive recruiting i DNB. Han er kjempestolt over at bankvirksomheten topper listen foran så mange anerkjente norske og internasjonale selskap.

 

DNB har lang erfaring i å tilby traineeprogram til studenter. Glenn Menkin er stolt over hvilke resultater det har gitt for banken.

FOTO: DNB 

Hva betyr en slik kåring for dere?

– Vi tar dette som en tilbakemelding på at vi når ut til studentene med vårt budskap: At her lærer man av de beste og at de kan bidra med gjøre en ledende bank enda bedre.

 

Menkin forteller at de bruker store ressurser for at programmet skal bli vellykket.

 

– Traineene skal erfare hvordan vi skaper verdier gjennom fem krevende opphold forskjellige steder i banken, de skal by på seg selv på samlinger hvor tema er personlig utvikling og ikke minst reflektere over de samtalene de har med sin personlige mentor gjennom hele programmet, forklarer han.

 

Programmet er blitt utviklet gjennom 22 år, og banken stiller krav:


– Programmet krever at traineene legger ned en stor personlig innsats for at det skal være vellykket.

 

Han forteller at de tiltrekker en bredere gruppe studenter i dag enn tidligere.

 

– Det er ikke bare økonomer som deltar, og vi er like attraktive blant kvinner og menn. Sånn sett når vi ut til flere flinke folk. Alle får dessuten fortsette i en relevant jobb etter programmet, sier Menkin til KarriereStart.no.

 

LES OGSÅ: Topp 20 mest attraktive traineeprogrammer for økonomistudenter

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge