(Karrierebarometeret):

Karrierebarometeret er en årlig studentundersøkelse som gjennomføres av Evidente og KarriereStart.no. Her kartlegges hvordan studenter ser på karrierevalg, arbeidsgivere, bransjer og egen jobbfremtid. Dette er femte gangen undersøkelsen gjennomføres, og årets undersøkelse hadde rundt 5000 respondenter.

 

Når man ser på hvilke virksomheter innen bank, finans og forsikring som er mest attraktive blant økonomistudentene, er det DNB om topper listen. DNB er Norges største finanskonsern, og har om lag 12.000 ansatte. Videre følger Norges Bank og Nordea på henholdsvis andre- og tredjeplass. 

 

I årets undersøkelse ser vi at mange av aktørene innen bank og finans faller på listen over de mest attraktive arbeidsgiverne blant økonomistudenter – uavhengig av bransje. DNB, Norges Bank og Nordea holder bra stand blant de 20 mest attraktive, men både Gjensidige, Handelsbanken, Danske Bank, Carnegie, Swedbank og Husbanken faller mer enn 10 plasser. Hvorvidt dette er tilfeldig, eller om bransjen vurderes som mindre attraktiv vet vi ikke.

 

 

Topp 8 – Bank-, finans- og forsikringselskapene som er mest attraktive blant økonomistudenter:

Plassering Arbeidsgiver
1 DNB
2 Norges Bank
3 Nordea
4 Sparebank1 Gruppen
5 Gjensidige
6 Handelsbanken
7 SEB
8 NBIM

 

Klikk her for å se flere resultater fra Karrierebarometeret 2017