(Karrierebarometeret):

Karrierebarometeret er en årlig studentundersøkelse som gjennomføres av Evidente og KarriereStart.no. Her kartlegges hvordan studenter ser på karrierevalg, arbeidsgivere, bransjer og egen jobbfremtid. Dette er femte gangen undersøkelsen gjennomføres, og årets undersøkelse hadde rundt 5000 respondenter.

 

Når man ser på hvem som er de mest attraktive arbeidsgiverne innen bygg- og anleggsbransjen blant ingeniøristudentene, er det Multiconsult som topper listen. De er et av Norges og Nordens ledende miljøer innen prosjektering og rådgiving. Selskapet tilbyr multifaglig rådgiving, design, prosjektering, prosjektoppfølging, ledelse, verifikasjon og kontroll – både nasjonalt og internasjonalt. Videre følger Norconsult og COWI på henholdsvis andre- og tredjeplass.

 

De siste par årene har aktører knyttet til bygg, anlegg og infrastruktur vært godt representert blant topp 10 av de mest attraktive arbeidsgiverne blant ingeniørstudenter – uavhengig av bransje. Først og fremst er det rådgivende ingeniører som er attraktive, og disse utgjør i år syv av de ti mest attraktive. 

 

Topp 6 – Mest attraktive arbeidsgivere innen bygg- og anleggsbransjen blant ingeniørstudenter:

Plassering Arbeidsgiver
1 Multiconsult
2 Norconsult
3 COWI
4 SWECO
5 Asplan Viak
6 Rambøll

 

Klikk her for å se flere resultater fra Karrierebarometeret 2017