(KarriereStart.no):

 

– Jeg leste Donald hele oppveksten. Før jeg leste en god bok, så hadde jeg lest mange gode Carl Barks historier som gjorde dypt inntrykk, forteller Anders Kvammen, som jobber som tegneserietegner.

 

Kvammen fikk interesse for tegneserier allerede på videregående.

 

– Jeg husker at jeg fant noen tegneserier i en container, såkalte undergrunnstegneserier. Da ble jeg dypt fascinert. Det var et kjærestepar som bodde i en liten leilighet og krangla. Det gjorde veldig inntrykk, forteller han.

 

– Jeg vet ikke hva som gjør at det funker, men det skapes en slags nærhet, og en spesiell følelse når man lager tegneserier om drama, legger han til.

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Noen få derimot, tar valg som ligger langt utenfor komfortsonen til mannen i gata og begir seg ut på  karriereveier hvor oddsen for å lykkes og for å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, bønder, gründere, musikere - yrker som karriererådgiverne på videregående er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative menneskene er yrkeskallet sterkt og flere sier at «det var yrket som valgte meg» og ikke omvendt. Her får du møte dem - de som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, historier om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og om veien videre. For yrkeslivet er ikke helt A4 når du lever av lidenskapen din.

 

 

Basert på egne opplevelser

Ideen bak Kvammens første bok «Ungdomsskolen» er basert på egne opplevelser fra ungdomsskolen.

 

– Jeg hadde en fetter som døde i en bilulykke. Den hendelsen var veldig traumatisk, samtidig som jeg gikk på en skole som ikke var «top notch» for meg. Det var et kaotisk år, forteller han.

 

– Da jeg etter hvert fant språket i tegneserieform, så ble det naturlig at det var den første historien jeg ville fortelle.

 

 

Kan være utfordrende å jobbe som kunstner


Han mener jobben som tegner kan være usikker til tider, men at dette er noe man må venne seg til med yrket.

 

– De største utfordringene er at det tar så fryktelig lang tid. Det ikke så fett betalt alltid, men det er mye gode stipender og støtteordninger man kan søke på, forteller han.

 

Likevel ønsker Anders å tegne tegneserier for resten av livet.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger