(KarriereStart.no):

 

– En av de kuleste tingene jeg har fått gjøre på jobb skjedde rett etter at jeg begynte i den jobben jeg har nå, som operatør på scenemaskineriet. Da fikk jeg ansvaret for å planlegge hvordan en teknisk del skulle utføres.

 

– Som veldig fersk i jobben, å få ansvaret for å løse et problem som egentlig bare var en forespørsel fra en kunster om «kan vi gjøre dette?», og så finne ut hvordan man skal løse det… Det var kjempeartig!

 

Eirik Thoresen jobber som sceneoperatør ved Den Norske Opera & Ballett.

 

– Jeg liker å være en del av det som skjer, å få skape, ikke bare fremføre noe som er ferdig laget, forteller han.

 

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige. 

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Noen få derimot, tar valg som ligger langt utenfor komfortsonen til mannen i gata og begir seg ut på  karriereveier hvor oddsen for å lykkes og for å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, bønder, gründere, musikere - yrker som karriererådgiverne på videregående er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative menneskene er yrkeskallet sterkt og flere sier at «det var yrket som valgte meg» og ikke omvendt. Her får du møte dem - de som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, historier om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og om veien videre. For yrkeslivet er ikke helt A4 når du lever av lidenskapen din.

 

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Anders Kvammen er tegneserieskaper

 

Interessert i kunst og scenekunst

Thoresen ble tidlig interessert i å jobbe med kunst og scenekunst. Da han var yngre drev han med musikk, men det var først da han begynte på videregående og drev med skolerevy at interessen virkelig tok form.

 

Han forteller at det er spennende å jobbe i operaen, sammen med ulike faggrupper og mennesker som brenner for det de gjør.

 

– Jeg har fått dyrke interesser jeg ikke visste at jeg hadde før jeg begynte her, sier Thoresen.

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger