(KarriereStart.no):

 

– Det er ikke en bransje man går lett inn i. Det er virkelig noe man må velge hver eneste dag å jobbe med, sier dramatiker og scenekunstner Camara Lundestad Joof.

 

– Det finnes gode kunststipender i dette landet her, men det finnes ikke mange. Det er forbeholdt for få.

 

Joof er en norsk-gambisk dramatiker, scenekunstner og forfatter. Det kunstneriske arbeidet hennes er aktivistisk, politisk og dokumentarisk, og tar for seg temaer som interseksjonalitet, dekolonialisme og normkritikk. 

 

LES OGSÅ: Drømmejobben - Eirik Thoresen er sceneoperatør i Operaen

 

Reiser rundt for å opptre og møte unge mennesker


Noe av det beste med jobben som dramatiker mener Joof er å møte og snakke med unge mennesker, og få muligheten til å påvirke hvordan de tenker og ser verden.

 

– Det bare utrolig gøy å reise rundt og møte kids som aldri har sett noen som ligner på seg selv på scenen, og som får lov til å se det. Man skjønner hvor viktig det er.

 

– Hvis du kan møte en 13-åring som fikk litt større handlingsrom i hvordan de kunne drømme bare ved at du var der den dagen, det er et privilegium.

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Enkelte tar tar derimot valg som ligger godt utenfor komfortsonen til de fleste og begir seg ut på yrkesveier hvor sjansen for å lykkes til å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, gründere, musikere, forfattere, fiolinbyggere - yrker som de fleste karriererådgivere er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative og skapende menneskene er yrkeskallet sterkt. Her får du møte personer som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker og er gode på. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og tanker om veien videre.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger