(KarriereStart.no):

– Jeg har kun gått på Elvebakken vgs, og tok medier og kommunikasjon. Så startet vi Quick Style Studio som en investering og sideprosjekt, men interessen var stor for klasser hos oss. Ti år senere så er vi her, sier Nasir Sirikhan.

 

Sirikhan er danser og var med på å starte dansestudioet Quick Style Studio i Oslo, som tilbyr kurs i dans for både nybegynnere og erfarne dansere.

 

Lever av dansen 

Nasir forteller at han ikke visste om mange som levde av å danse, da han bestemte seg for å satse på dansen sammen med Quick Style Crew.

 

– Vi visste så vidt om noen med dans som levebrød. Jeg kunne studert, lært meg programmering og koding, det er ting jeg vil gjøre, men så har dette tatt all tiden min, forteller han.

 

Sirikhan forteller at det i begynnelsen var mangel på penger til kostymer og show, og at de heller ikke hadde et sted å danse.

 

– Vi danset på Oslo S og ble sparket ut av vekterne.

 

Han forteller at de ikke kunne danse hjemme pga. plassmangel og at de ikke alltid følte seg trygge utendørs.

 

– Men det var mye lidenskap, og jeg hadde veldig lyst.

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Camara Lundestad Joof er dramatiker

 

Reiser mye 

Sirikhan har reist mye i forbindelse med dansen. På reisene har han møtt andre som ønsker å danse, men som møter store utfordringer. 


– Vi har reist ti år, og møtt folk som ikke har lov til å danse. De som ikke har plass eller klima, ikke aircondition hjemme. Vi har møtt folk som ikke har armer og bein. Det er utrolig mange som vil danse, men som fysisk ikke kan, sier han

 

Han anbefaler andre som har lyst til danse å finne ut hva de vil gjøre, tenke utenfor boksen og benytte alle mulighetene som finnes i Norge.

 

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige. 

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Noen få derimot, tar valg som ligger langt utenfor komfortsonen til mannen i gata og begir seg ut på  karriereveier hvor oddsen for å lykkes og for å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, bønder, gründere, musikere - yrker som karriererådgiverne på videregående er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative menneskene er yrkeskallet sterkt og flere sier at «det var yrket som valgte meg» og ikke omvendt. Her får du møte dem - de som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, historier om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og om veien videre. For yrkeslivet er ikke helt A4 når du lever av lidenskapen din.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger