(KarriereStart.no):

 

– Jeg hadde aldri tenkt å streame på fulltid, det var aldri noe jeg så for meg var en jobb. Jeg hadde en vanlig 9-17 jobb, hvor jeg jobbet i et mediebyrå, så streamet jeg ved siden av som en hobby, forteller Emilie «Emzia» Helgesen, som nå er livestreamer på heltid.  

 

Da Emilie innså at dette var noe hun kunne leve av, så ble valget ganske lett. 

 

Får positive tilbakemeldinger

– Jeg ønsker å leve av det så lenge som mulig, men jeg kan ikke gjøre det for alltid. Etterhvert søker man nye utfordringer, men akkurat nå syns jeg det er gøy å være en slags gaming-influencer, sier hun.

 

Emilie forteller at det er motiverende når hun får tilbakemelding fra andre om at hun gjør en god jobb, og at hun er et forbilde for dem. Hun er slik med på lysne opp hverdagen til dem som har det tøft. 

 

LES OGSÅ: Drømmejobben – Nasir Sirikhan er danser

 

Viktig å være konsekvent 

Helgesen forteller at det er viktig å være konsekvent når du er streamer.

 

– Jeg tror det viktigste med streaming er at du er konsekvent, og har faste tider og dager som du streamer.

 

– I en vanlig jobb er det vanlig at du kanskje har tre til fire ukers ferie på sommeren. Jeg tør ikke å være borte i mer enn én uke av gangen. Da tenker jeg at folk kan finne noen andre å se på, forteller hun.

Om Drømmejobben

I serien Drømmejobben møter vi mennesker som har valgt en yrkesvei utenom det vanlige

De fleste av oss velger trygge og forutsigbare yrker. Enkelte tar tar derimot valg som ligger godt utenfor komfortsonen til de fleste og begir seg ut på yrkesveier hvor sjansen for å lykkes til å kunne leve av yrket er lav. Kunstnere, dansere, kreatører, gründere, musikere, forfattere, fiolinbyggere - yrker som de fleste karriererådgivere er raske til å fraråde.

 

For disse, ofte kreative og skapende menneskene er yrkeskallet sterkt. Her får du møte personer som har forkastet jobbtrygghet, økonomisk trygghet og andre fordeler med A4-livet og fulgt sitt kall til å gjøre det de virkelig ønsker og er gode på. 

 

Vi får høre om deres bakgrunn, om hvordan de har taklet utfordringer underveis, erfaringer og tanker om veien videre.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger