(KarriereStart.no): 

Amalie Eggen er i dag en erfaren danser. Hun er medlem i det ettertraktede dansecrewet Cre8 og har vært med i flere musikkvideoer. Det gikk imidlertid en stund før hun turte å satse helhjertet på dansekarrieren. 

- Jeg flyttet til Oslo som 18-åring. Da hadde jeg gått tegning, form og farge og skulle fortsette på kunstskole. 

Etter det første året var Amalie lei av kunststudiene og følte for å gjøre noe helt nytt. 

- Jeg hadde dyrket dansen siden jeg var liten og hadde egentlig mer lyst til å bli danser, men jeg fikk ikke lov av foreldrene mine. Men da jeg flyttet hjemmefra skjønte jeg at jeg hadde mer frihet, forteller Amalie. 

Hun ble student ved Spin Off dansestudio og bestemte seg etter hvert for å satse på dansen.
 

 

Finnes ingen «vanlig» arbeidsdag 

Amalie har jobbet som frilansdanser siden 2006. Hun beskriver denne hverdagen som veldig variert.
 

- Jeg er fast ansatt ved Oslo musikk- og kulturskole som dansepedagog, og der har jeg tre faste dager hvor jeg underviser, men bortsett fra det så varierer dagene veldig. 


Danseren liker friheten hun har som frilanser. 

- Jeg elsker friheten ved å kunne jobbe med noe nytt fra periode til periode. Jeg er ikke noe åtte-til-fire-menneske, sier danseren. 

Men, frilanstilværelsen har også sine utfordringer. 

- Den største utfordringen er å alltid ha nok jobb. Det går veldig opp og ned. Nå er jeg så heldig at jeg har vært så lenge i bransjen at folk vet hvem jeg er, så som oftest blir jeg spurt om de fleste jobbene jeg blir booket til, forteller Amalie. 

Danseren mener det er viktig å aldri gi opp hvis man ønsker å gjøre karriere som frilanser. 

- Mest sannsynlig vil det ta tid å bygge seg opp. Man må ikke miste motet fordi det ikke går så bra de første årene. Hold fast ved det, sier Amalie. 

LES OGSÅ: Frilans filmskaper Fredrik H. Lillegraven om frilanstilværelsen

 

Hovedrolle i musikal 

Ett av de store høydepunktene så langt i Amalies karriere var da hun i 2008 fikk hovedrollen i Nordic Black Theatres musikalversjon av Romeo og Julie. Dermed kunne hun legge til skuespiller og sanger på CV-en. 


- Det var helt nytt for meg. Jeg ble invitert til en audition og tenkte at «jeg kan jo ikke være skuespiller, jeg kan jo ikke synge», men så fikk jeg rollen. Gjennom de mange forestillingene vi hadde utviklet jeg meg veldig mye og skjønte at det var her jeg hørte hjemme. 

I rollen som Julie fikk danseren utfolde seg på scenen foran 98 musikere fra Oslo-Filharmonien. 

- Den opplevelsen var virkelig sterk og noe av det største, vakreste og viktigste jeg har gjort hittil, forteller Amalie. 

Rollen i Romeo og Julie ga mersmak og frilanseren drømmer om å få prøve seg på musikalscenen igjen. 

- Det er også en stor drøm å få spille i en film. Ellers kunne jeg tenke meg å skrive egne danseforestillinger, avslutter Amalie. 


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger