(KarriereStart.no): 

Hans Marius Indahl har jobbet som frilans trommeslager siden 2011. Han beskriver denne hverdagen som svært variert. 


- En vanlig arbeidsdag finnes vel egentlig ikke i dette virket, forteller Hans Marius.  


Hver dag byr på nye utfordringer, og ingen dag er lik den forrige. Mens torsdagene går med til å undervise musikkorpset på Hasle skole, består helgene ofte av å spille konserter. Mandag til onsdag er det øving og forberedelse til resten av ukens oppdrag.  


Fordeler og ulemper ved frilanstilværelsen

Trommeslageren synes friheten til å gjøre hva han vil, når han vil, er den største fordelen ved å være frilanser. Han liker å være sin egen sjef. 

- Den største friheten er også å ikke jobbe med de samme menneskene hver dag. Det å ha et yrke som går ut på å møte nye mennesker hver dag, i nye situasjoner, er veldig givende i seg selv, sier Hans Marius. 

Livet som frilanser byr imidlertid også på utfordringer. 

- Det er mange utfordringer, og usikkerheten om jeg har jobb neste år eller ikke er kanskje den største, forteller han. I løpet av en uke kan antall konsertoppdrag varierer fra ingen til tre-fire. Samlet blir det cirka 100 konserter i året. 


Hans Marius forteller at det er svært viktig å være sosial, blid og hyggelig når man er ute på oppdrag. Å gjøre et godt førsteinntrykk kan nemlig være helt avgjørende for å få nye oppdrag. 


- For å få mange jobber må man være hyggelig og jobbe konstruktivt slik at man ikke har noen hull i sitt musikalske talent. Man må å øve horribelt mye. Å like å øve er ekstremt viktig, sier trommeslageren. 

LES OGSÅ: Frilansjournalist - Christine ble hekta på journalistikk etter å ha solgt sin første artikkel

 

Drømmer om Billboard

Blant høydepunktene så langt i frilanskarrieren er en konsert med rapduoen Karpe Diem og det at han fikk muligheten til å gå rett inn i en teaterjobb på Nasjonalteateret etter endt utdanning ved Norsk Institutt for Scene og Studio (NISS). 


- Jeg har egentlig fått realisert en av mine største drømmer allerede ved å få spille på Nasjonalteateret, som er den flotteste scenen i Oslo. Men hvis jeg tenker litt utenfor det så tror jeg den største drømmen er å ha et ekstremt attraktivt eventband, som eventbyråer og kunder ettertrakter. Eller et fast engasjement i et nyoppstartet band som kommer seg inn på førsteplass på Billboard, og blir der til jeg går av med pensjon, avslutter Hans Marius. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger