(KarriereStart.no):

Navn: Helene Serine Høie Næsheim

Alder: 26

Utdanningsbakgrunn: Grafisk Design

Yrke: Frilans grafisk designer

 

Fortell litt om deg selv og din bakgrunn?

Jeg er oppvokst på Randaberg, en liten kommune utenfor Stavanger. Har alltid hatt et øye for detaljer og design, både innen foto og grafisk. Etter utdannelse og noe jobbing i Stavanger, så flyttet jeg til Oslo med håp om at det ville blir større muligheter for kunder og jobb.

 

Hvor lenge har du jobbet som frilanser og hvorfor ble du frilanser?

Jeg har jobbet som frilanser i rett over to år, av og på. Jeg ble frilanser fordi jeg synes grafisk design er et spennende yrke og det er så mye å lære. Hovedgrunnen er at jeg ønsket å opparbeide meg mer erfaring, slik at det kan bli litt lettere å få seg en jobb i et byrå eller liknende ved en senere anledning.

 

Hvilke typer prosjekter tar du på deg?

Tar på meg de fleste prosjekter. Jeg kan designe nettsider, logo, visittkort, bokomslag, etiketter, emballasje et cetera. Både trykk og digital.


 

LES OGSÅ: Slik jobber du effektivt med hjemmekontor

 

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

En vanlig arbeidsdag for meg er å lete etter kunder, oppsøke bedrifter og sende en mail eller ta en telefon for å høre om de trenger å fornye noe. Hvis jeg har en kunde, så går arbeidsdagen ut på å få gjort ferdig det jeg har fått oppdrag i.

 

Hva er de største fordelene ved å være frilanser?

Det må vel være at du jobber fra der du vil, så lenge du har med deg pcen, penn og papir så er du sikker på at du får jobbet. Det er veldig gøy, også er det ekstra gøy når du får noen spennende prosjekter.

 

LES OGSÅ: Norske kontoransatte velger hjemmekontor

LES OGSÅ: Frilans journalist og fotograf Marte Nordahl


Hva er de største utfordringene og ulempene ved å jobbe frilans?

Lite kunder. Er det lite kunder så er det lite med inntekt og det er jo en ulempe. Det er som å jobbe med provisjon og det kan være slitsomt til tider.

 

Hva er ditt drømmeprosjekt eller din drømmekunde?


Det må være å få designet flere bokomslag og emballasje til mat, vin og andre produkter. Pluss det hadde jo vært utrolig gøy å få designet en logo eller et visittkort.

 

Har du noen gode tips til andre som ønsker å jobbe som frilanser?

Stå på! Ikke gi deg selv om det er vanskelig. Søk rundt, let og finn kunder som trenger å fornye noe. You can do it! Markedsfør deg selv.

LES OGSÅ: Frilanser: Animatør

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger