(KarriereStart.no): 

Navn: Christine Røsand Dalseng
Alder:
25 år
Utdanningsbakgrunn:
Bachelor i Media, IKT og design, Høgskolen i Volda 
Yrke:
Frilansjournalist 

Fortell litt om deg selv og din bakgrunn?

Jeg har alltid vært glad i å jobbe med kreative prosjekter, gjerne alene! Konfirmantpengene gikk til mitt eget videokamera og redigeringsprogram, og jeg kunne sitte timevis for meg selv og sette sammen morsomme videoer. Jeg skjønte at mediebransjen var det rette for meg. 

Hvor lenge har du jobbet som frilanser og hvorfor ble du frilanser?

Jeg er helt fersk som frilanser, og registrerte akkurat mitt eget enmannsforetak. Jeg har alltid vært glad i å skrive, men aldri utnyttet potensialet mitt. Jeg skrev min første artikkel litt ut av det blå, og solgte den (overraskende lett!) til et av de største treningsmagasinene i Norge. Da ble jeg hekta. 

LES OGSÅ: Jonas er frilansfotograf og skuespiller  

Hvilke typer prosjekter tar du på deg?

Jeg liker å skrive subjektive artikler for magasiner, for da får jeg tøyd grensen om å skrive personlig. Jeg velger alltid et tema som interesserer meg. 


Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Jeg liker å starte dagen rolig med frokost og kaffe. Skrivingen skjer litt nå og da – jeg sitter sjeldent og skriver i flere timer sammenhengende. Jeg tar gjerne en økt i klatreveggen midt på dagen, og jobber videre på kvelden. 

Hva er de største fordelene ved å være frilanser?

Det må helt klart være å få styre sin egen hverdag. Noen ganger er jeg mest kreativ midt på natta, og som frilanser har jeg mulighet til å utnytte dette. 

Hva er de største utfordringene og ulempene ved å jobbe frilans?

Man har jo ikke fast inntekt, og må jobbe ekstra hardt for å opprettholde den inntekten man trenger. Jeg som eneste ”ansatt” i enmannsforetaket har ansvar for alt – økonomi, markedsføring, intervjuer og selve skrivingen. Det er en del å holde styr på. Men det gjør det også veldig spennende, og ikke minst lærerikt! 


Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge  

Hva er ditt drømmeprosjekt eller din drømmekunde?

Jeg elsker å reise! Så mitt drømmeprosjekt er å få reise til et land jeg aldri har vært i, og skrive en stor artikkel om det. 

Har du noen gode tips til andre som ønsker å jobbe som frilanser?

Jeg lærte mange triks av å melde meg på epost-kurset til Vivian Songe – en dyktig frilansjournalist. Det koster ingenting, bare prøv! 


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger