(KarriereStart.no):

Navn: Hoa Nguyen

Byrå: Academic Work

Rekrutterer hovedsakelig til:
Salg, service, markedsføring og logistikk


Hvordan går du frem for å finne frem til alle aktuelle kandidater til en stilling?

Gjennom tydelige og engasjerende stillingsannonser som retter seg mot vår målgruppe, vurdering av kandidater vi har hatt i tidligere prosesser eller gjennom søk i ulike databaser.

 

Kan du beskrive en typisk rekrutteringsprosess fra start til slutt?

For å finne rett kandidat til kunden er den viktigste jobben å kartlegge kravprofilen sammen med kunden. Ut fra dette utformer vi en stillingsannonse før vi starter selekteringen og gjennomfører telefonintervjuer for å sikre at alle krav er oppfylt. De vi vurderer videre innkaller vi til kompetansebaserte intervjuer. I etterkant av intervjuene gjennomfører vi referansesjekker for å komplementere intervjuene, for å ta en siste vurdering på hvilke kandidater vi synes passer profilen best, og presenterer disse til kunden. Etter at intervjuene ute hos kunden er gjennomført, får vi en tilbakemelding på hvordan det har gått, og blir enige om hvilke kandidat som får tilbud om jobben.


 

LES OGSÅ: Jobbsøknaden = første date med arbeidsgiver

 

Hvorfor mener du de dyktigste kandidatene bør ta kontakt med en hodejeger/rekrutterer? Hva kan du bidra med karrieremessig for riktig kandidat?

Vi er opptatt av at du skal bygge karriere og finne din drømmejobb. Vi er oppdatert på jobbmarkedet og har oversikt over hvilke ledige stillinger og muligheter som finnes der ute. Vi er spesialister på rekruttering, leser mange søknader daglig og vet hva som må til for å bli utvalgt. Dessuten har vi god innsikt i ulike type bransjer og vet hvordan man bør tilpasse seg deretter. Vi er opptatt av at du skal lykkes og tør derfor å være ærlige og gi konstruktive tilbakemeldinger gjennom hele rekrutteringsprosessen.


 

Hva er den ideelle lengden på CV og søknad?

Den ideelle lengden på CV er én side, maks to sider for de som har mer jobberfaring. På søknadsbrevet er det ideelle ¾ - én side.

 

Hva er ditt syn på bruk av bilde i CV-en?

Positivt med bruk av bilde, da hvis det er et profilbilde.


Hva tenker du hvis kandidaten har såkalte «hull» i CV-en? Bør dette begrunnes?

For hver stilling er det tøff konkurranse, i og med at man blir sammenlignet og vi søker alltid etter de best kvalifiserte for stillingen. Hull i CV-en er ikke positivt, men har du det må du kunne overbevise mer i søknadsbrevet med hvorfor du er den rette for stillingen og trekke frem dine styrker som ikke andre har.

 

SE VIDEO: Hvordan skrive en CV som blir lagt merke til?

 

Hvor mye vektlegger du karakterer fra utdanningen, sammenlignet med tidligere arbeidserfaring og referanser?

Det er alltid en totalvurdering av tidligere arbeidserfaring, referanser, personlige egenskaper og engasjement for stillingen når vi vurderer kandidater. Vår målgruppe er studenter og nyutdannede, og noen har lite jobberfaring. Det å ha gode karakterer å vise til beviser at du er en ambisiøs og høyt presterende kandidat. Du viser at du jobber målrettet og har gjennomføringsevne. I de stillingene som ikke vektlegger karakter kan dette være din styrke for å skille deg ut blant de andre søkerne, mens i noen stillinger er det et minimunskrav til karakternivå for å bli vurdert videre.

 

Er det noen vanlige feil som går igjen i CV og søknad?

I søknadsbrevene ser vi fortsatt at de kan bli for generelle, og at kandidaten har sendt det samme til alle jobbene han/hun har søkt på. Vi ønsker å vite hvorfor kandidaten har søkt på akkurat denne stillingen. En annen feil kan være at søknadsbrevet er en gjentakelse av det som allerede står i CV-en. I søknadsbrevet skal du begrunne hvorfor akkurat du er en attraktiv kandidat og på hvilken måte du passer inn i denne jobben. Vis dine styrker, ambisjoner og mål.


 

Vanlige feil i en CV kan være vektlegging av informasjonen som står oppført. Hva er dine styrker og hvilken retning ønsker du å bygge erfaring på? Bruk da mer plass til å fordype dette med eksempler på prosjekter du har deltatt på, verv du har hatt, eller systemer du har erfaring med, som kan være attraktivt for nye arbeidsgivere. Det er viktig å bruke god tid på å utforme et godt søknadsbrev og CV i et kandidatmarked med flere og flere kandidater med høyere utdanning og like utdanninger.

 

LES OGSÅ: 80 vanlige spørsmål til jobbintervjuet

 

Hva er det som kjennetegner kandidatene som gir et godt inntrykk i jobbintervjuet?

Kandidater som er godt forberedt, har lest seg opp på stillingen, selskapet og forberedt noen spørsmål. Utover dette er det kandidater som er tilstede i samtalen, lytter til spørsmålene og som svarer godt for seg på spørsmålene. Det finnes ingen rett fasit og svar på spørsmålene, men evnen til å reflektere over svarene man kommer med og begrunnelser i dem. De kandidater som gir best inntrykk er også de som klarer å vise genuin interesse for akkurat denne stillingen.

 

Er det noen vanlige feil som går igjen hos kandidatene i jobbintervjuet?

Mange er nervøse i intervjuet, og dette kan ødelegge mye for hva de klarer å formidle. Mange mister muligheten til å gå videre fordi de ikke er forberedt nok. Har vi innkalt deg til et intervju er det fordi vi har tro på deg, ser at du har de kvalifikasjonene som stilles og vil deg ditt beste. Andre feil kan være at kandidatene ikke svarer på de spørsmålene som stilles eller at de ikke er konkrete nok.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger