(KarriereStart.no):

Navn: Hanne Holst

Stillingstittel: Rådgiver i Adecco Select Oslo

Byrå: Adecco

Rekrutterer hovedsakelig til: Administrasjon, finans, økonomi/regnskap og juridisk

 

Kan du fortelle litt om virksomheten deres?

Adecco er en av Norges ledende innen bemanning og rekruttering. Hver dag jobber vi med å matche gode kandidater med svært ulike og spennende oppdrag hos våre kunder. En kandidat skal ikke bare være kompetent, men også passe inn i arbeidsmiljøet for å trives. Da blir alle parter fornøyd, og det er akkurat det vi brenner for! Jeg jobber i Adecco Select Oslo som rekrutterer til faste stillinger.

 

Kan du beskrive en typisk rekrutteringsprosess fra start til slutt?

Ved fastrekruttering har vi to ulike prosesser, enten annonsert rekruttering eller «search». Ved annonsert rekruttering legger vi ut jobbannonser og behandler søknadene vi får inn. Vi foretar førstegangsintervjuer med aktuelle kandidater, og kunden blir med på andregangsintervjuet. Det er vanlig å teste kandidater med både evne- og personlighetstest.


 

Når vi får et «search» oppdrag oppsøker vi kandidater selv. Jeg bruker da mitt eget og kollegers nettverk, i tillegg til at vi bruker sosiale medier for å søke etter gode profiler som vi tror kan passe. Når vi har funnet et knippe aktuelle kandidater tar vi en «kaffeprat» med de som er interessert i å høre mer, og starter den samme formelle intervjuprosessen med de som er kvalifisert og ønsker å være med videre.

 

Jeg vil anbefale alle som er på jobbsøk å ha en god LinkedIn- profil, og tenke over hvordan du fremstår når en rekrutterer googler deg.

 

LES OGSÅ: Slik finner hodejegeren drømmekandidatene

 

Hva er ditt syn på bruk av bilde i CV-en, og er du åpen for at søkere kan sende inn video-CV?

Bilde på CV kan være fint, og kan skille seg litt ut i mengden. Husk da å velge et profesjonelt bilde. Fest- og feriebilder har ingenting på en CV å gjøre.


 

Video-CV har jeg faktisk aldri sett i min jobb. Umiddelbart tenker jeg det er litt upraktisk når du har behov for å ta en rask titt på CV-en, og kanskje må høre en hel presentasjon for å finne ut detaljer i CV. Det passer sikkert godt til noen kreative stillinger, eller som et supplement til en vanlig CV. Jeg ville nok droppet det til for eksempel en stilling som økonomimedarbeider.

 

Hva kan studenter gjøre under studietiden for å gjøre seg mer kvalifiserte og attraktive som jobbkandidater?

Jeg anbefaler alle å få jobberfaring, enten sommerjobb eller deltid ved siden av studiene. Alt er bedre enn ingenting. Sørg for å få gode referanser, det er det aller viktigste når man skal søke sin første fulltidsjobb etter studiene!

 

Hvor mye vektlegger dere karakterer fra utdanningen, sammenlignet med tidligere arbeidserfaring og referanser? Arbeidserfaring og referanser er det aller viktigste synes jeg, men det er kundene som kommer med en kravspesifikasjon til oss og sier hva vi skal vektlegge. Jeg sier ja takk begge deler, og et godt vitnemål er jo en stor fordel for mange stillinger.

 

LES OGSÅ: Alt om hvordan du skriver den beste jobbsøknaden

 

Er det noen vanlige feil som går igjen i CV og søknad, eller i jobbintervjuet?

Mange skriver veldig gode CV-er og søknader, men det jeg kanskje ser mest er CV-er med for mye tekst som heller burde komme i en søknad. Jeg anbefaler alle å skrive kort om hva de har oppnådd i jobben sin. Har du oppnådd gode resultater så si det!

 

Er det noen vanlige feil som går igjen i jobbintervjuet?

I jobbintervjuet anbefaler jeg å være ydmyk. Tenk på hva du kan tilføre en arbeidsgiver kontra hva de kan tilby deg. Noen nyutdannede kommer med urealistiske lønnskrav og har veldig mange ønsker for en ny jobb.

 

LES OGSÅ: 80 spørsmål du kan få i jobbintervjuet

 

Hvilken kompetanse og hvilke kandidater tror du det vil bli MER etterspørsel etter de kommende årene?

Vi ser helt klart at det er et stort behov for IT- relatert bakgrunn. Teknisk / digital kompetanse er etterspurt til nesten alle stillinger i dag.

 

Hvilken kompetanse og hvilke kandidater tror du det vil bli MINDRE etterspørsel etter de kommende årene?

Jeg som har jobbet mye mot banksektoren ser at det blir mindre behov for rådgivere. Bankfilialer legges ned, så det er nok en litt utdøende sektor.

 

Hva er dine beste tips til unge som ønsker å starte karrieren hos dere?

Vær fleksibel. All erfaring er god erfaring, og du vet aldri hvor og når drømmejobben dukker opp. En jobbmulighet kan lede til en annen, så vær åpen! 

 

Hvorfor bør man satse på å få jobb hos nettopp dere?

Adecco er store både i Norge og internasjonalt. Det betyr at vi jobber med mange spennende kunder, og både vikariater og faste stillinger. Mange er ikke klar over hvilket mangfold av stillinger vi faktisk jobber med, og vi har stillinger på alle nivå. Adecco er et flott sted å starte karrieren.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger