(KarriereStart.no): 

Navn: Magnus Solvik
Alder: 23 år
Utdanning: Siviløkonomi ved NHH, 4. året  
Internship hos: Telenor Norge AS

 

Hva jobber du med hos Telenor?

I sommer jobber jeg med strategiprosessen i Telenor Norge, med særlig fokus på vekstområder. Mine oppgaver innebærer blant annet å se på nye områder som kan være attraktive for Telenor, og analysere lønnsomhet i nye markeder samt hvilke ressurser og investeringer som kreves. Dette innebærer også å se på hvilken inngangsstrategi Telenor skal ha i de nye markedene – gjennom oppkjøp eller organisk vekst. Det er veldig spennende! 

 

Hvorfor søkte du internship hos Telenor?

Telenor er et spennende selskap, med et hav av muligheter – både i Norge og internasjonalt. I tillegg fasineres jeg av bransjen. Det er en bransje med høy endringstakt og innovasjon, der endringer i konkurransesituasjonen kan skje over natten. Det er noe av det som motiverte meg til å søke hos Telenor. 

 

Kan du fortelle litt om utdanningsbakgrunnen din?

Jeg går siviløkonomistudiet ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og starter på siste året nå til høsten. I tillegg har jeg også vært på utveksling til Queens University i Canada og Columbia University i USA, samt en sommerskole ved Fudan University i Shanghai. 


 

Det er hard kamp om de relevante internshipjobbene. Hva var det som gjorde at du fikk jobben?

Telenor hadde utrolig mange søkere, og når det er så mange søkere tror jeg alltid at det vil være noen tilfeldigheter. Da er det desto viktigere å gjøre et godt grunnarbeid, med en god søknad og stille forberedt på intervju. Til syvende og sist handler det om at det må være riktig klaff for begge parter. Jeg tror at både min utdannelsesbakgrunn og mitt utenomfaglige engasjement gjorde meg til en sterk kandidat. I tillegg synes jeg at Telecom er en vanvittig kul bransje, med mye fart, og det tror jeg også at intervjuerne bet seg merke i.

LES OGSÅ: Trygve har sommerjobb hos Acando: – Jeg jobber med et utrolig kult prosjekt

 

Klikk her for å se alle internships i Norge  

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som intern hos Telenor?

Noe av det viktigste jeg lærer i Telenor er om organisasjonen. Det er spennende å lære om hvordan beslutninger blir tatt og om prosessene som fører fram til disse i en så stor organisasjon som Telenor. I tillegg lærer man mye om seg selv når man blir stilt foran krevende oppgaver. Noe man trodde man var god på er man kanskje ikke så god på likevel – og motsatt.


 

Hvor går veien videre etter internshipet?

Jeg har fortsatt et år igjen på skolebenken, og så blir det ut i jobb etter det. Hvor det blir er jeg ikke sikker på enda. Telenor er et godt alternativ, men det er så mange spennende muligheter der ute, så jeg holder fortsatt de fleste dører åpne enn så lenge.

LES OGSÅ: Advokatfullmektig i BA-HR: Snorre fikk jobb etter traineeprogrammet

 

Hva er drømmejobben din for fremtiden?

Det er veldig mange spennende selskaper og muligheter, så det er vanskelig å velge ut noe spesifikt. Jeg ønsker meg en jobb med mye fart og spenning, der man hele tiden blir utfordret til å tenke nytt, og det er en konstant vekst i læringskurven. 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger  

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger