(KarriereStart.no):

Navn: Snorre Nordmo

Alder: 23 år

Utdanning: Master i rettsvitenskap ved UiT- Norges arktiske universitet

Stilling: Advokatfullmektig i BA-HR

Snorre har mildt sagt gjort mye på kort tid. 23-åringen som opprinnelig er fra Andøya i Vesterålen fullførte en mastergrad i rettsvitenskap før normert tid. Effektiviteten under studieløpet skal ha en del av æren for jobbtilbudet han mottok allerede før endt udanning. Selv mener Snorre at han aldri ville blitt tilbudt stillingen hadde det ikke vært for det utslagsgivende traineeoppholdet. (I advokatbransjen er det vanlig å kalle internships for trainee. I praksis betyr dette at det ofte følger ansettelse etter endt traineeopphold, red.adm).
 
– Jeg kom først i kontakt med BA-HR i forbindelse med arbeidslivsdagene på Universitetet i Tromsø. Advokatfirmaet har en sterk tilstedeværelse innenfor norsk forretningsjuss, noe jeg håpet på å bli en del av, forteller Snorre. 

Ved første sjanse søkte han på en traineestilling i BA-HR, med ønske om å lære av de beste. Firmaets traineemodul går over seks uker, men siden Snorre i gitte stund skrev masteroppgave ble oppholdet tilpasset en fem ukers modul. 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge
 

Student og trainee

– Arbeidsdagen til en trainee skal speile arbeidsdagen til en advokatfullmektig i firmaet. For meg som student på daværende tidspunkt var dette veldig engasjerende. Jeg ble involvert i firmaets virke fra dag én, og fikk mulighet til å jobbe med lærerike og spennende arbeidsoppgaver, sier Snorre. 

Av en trainee forventes det at du skal ha antennene ute og være mottakelig for informasjon. Snorre forteller at traineeoppholdet tidvis kan føles ganske anstrengende. Samtidig er presset fra en potensiell arbeidsgiver en del av spenningen, og det å takle en ny utfordring.

– Mest krevende var det å levere faglig. Allerede under traineeoppholdet merket jeg at det var der skoen trykket, når du forventes å levere produkt av kvalitet til store norske og internasjonale klienter. Overgangen fra studiehverdagen til arbeidslivet var i mitt tilfelle kontrastfylt. Det er så mye man ikke lærer i forelesninger og på lesesalen, sier han.

LES OGSÅ: Cisco - Per har hatt internship i samme bedrift to år på rad

 

Gode kolleger letter pressede arbeidsdager

MODERNE LOKALER: Kreative utforminger i
BA-HRs lokaler er en del av jobbatmosfæren.
(Foto: Ruben Kvamme).

– Jeg føler meg veldig godt ivaretatt i BA-HR. Det er ikke mandag uten bedriftsfotball! Jeg er av den oppfattning at gode sosiale relasjoner med kolleger både i og utenfor arbeidsplassen skaper trivsel på jobb. Under traineeoppholdet var for eksempel festene og sosiale arrangementer noen av høydepunktene, sier Snorre. 

Som en følge av traineeoppholdet fikk Snorre jobbtilbud fra BA-HR. Han var ikke i tvil om at det var dette han ville. I retrospekt ser han ingen vei utenom traineeoppholdet for å få det etterlengtede jobbtilbudet. Oppholdet ga han en gyllen sjanse til å utvise et engasjement for jobben som ikke kan skrives på papir. 

– Det er selvfølgelig vanskelig å vite akkurat hva som er medvirkende i et ansettelsesgrunnlag, men jeg tror at lysten til å lære så mye som mulig kombinert med at jeg er en sosial person telte med. Gjennom å være trainee fikk jeg vist frem sider ved meg selv som jeg ikke hadde klart å formidle like godt i en skriftlig søknad, mener Snorre.

 

Arbeidstaker og arbeidsgiver blir kjent

De fleste advokatfullmektige i BA-HR har kommet inn dørene gjennom traineeordningen. En økende trend hos flere bedrifter, da dette gir arbeidsgiveren en mulighet til å bli kjent med arbeidstakeren. Snorre forteller at traineeoppholdet for hans del gjorde at han satt igjen med en god magefølelse.

– Takket være traineeordningen hadde jeg en veldig god magefølelse da jeg signerte arbeidskontrakten. Jeg visste hva jeg sa ja til, ordningen fungerer på en måte som en garantist for begge parter, avslutter Snorre.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger