(KarriereStart.no):

Navn: Christoffer Anderson

Alder: 26 år

Utdanning: Sivilingeniør, Industriell Økonomi & Teknologiledelse, 5. klasse

Internship hos: Deloitte

 

Hvorfor valgte du å søke på internshipet hos Deloitte?

Gjennom deltakelse på bedriftspresentasjoner, karrieredager og samtaler med medrepresentanter for selskapet på stand, er Deloitte er bedrift jeg er blitt svært interessert i og nysgjerrig på i løpet av mitt utdanningsløp på NTNU. I fjor fikk jeg også anledning til å delta på arrangementet Voyage@Deloitte, hvor en gruppe andre studenter, ansatte fra Deloitte og jeg fikk brynet oss på caseoppgaver og seilte en hel helg med Christian Radich. Det gav meg muligheten til å få et enda bedre innblikk i kulturen hos Deloitte, bli kjent med ansatte fra selskapet og ikke minst ta del i hverdagslige problemstillinger fra konsulentyrket. Kombinasjonen av dette og et ønske om å utforske konsulentverdenen nærmere, samt få relevant arbeidserfaring, gjorde at jeg søkte internship hos Deloitte.

 

Klikk her for å se alle internships i Norge

 

Kan du fortelle litt om hva du jobbet med hos Deloitte?


Ved mitt summer internship i Deloitte har jeg arbeidet med Enterprise Performance Management (EPM) innenfor Consulting-avdelingen Business Technology. Her har jeg brukt store deler av internship-perioden til å utvikle en EPM-modell, hvis formål om å kunne overvåke ytelse i en organisasjon med tanke på avdekking av forbedringspotensial.

 

Kan du fortelle litt om utdanningsbakgrunnen din?

Etter videregående og utført førstegangstjeneste var det ønsket om å kombinere teknologi, strategi og økonomi som brakte meg til Industriell Økonomi & Teknologiledelse ved NTNU. Her valgte jeg Energi & Miljø som teknologiretning. Gjennom mitt studieløp har jeg også tilbrakt et år på utveksling til UC San Diego i California. I mine siste år ved NTNU har jeg valgt å spesialisere meg nærmere innenfor Strategi og Internasjonal Forretningsutvikling.

 

LES OGSÅ: Slik er arbeidshverdagen som revisor i Deloitte

 

Det er ofte hard kamp om de ettertraktede internshipene. Hva var det som gjorde at du fikk plassen?

Jeg mener kombinasjonen av utenomfaglige aktiviteter og gode akademiske resultater er med på å skille en ut i mengden av søknader. I mitt tilfelle har jeg ved siden av studiene engasjert meg med solide verv i både ISFiT og Norges største kulturfestival, UKA, hvor jeg hadde stillingen som Konsertsjef. Det er verdifulle erfaringer som har gitt meg en god ballast på veien videre mot arbeidslivet.I tillegg brukte jeg mye tid på å finne ut hvordan jeg passet inn i en Deloitte-kontekst, og på denne måten tydeliggjøre hvordan mine kvalifikasjoner, interesser og personlige egenskaper var godt egnet til en jobb hos Deloitte.

 

Hvilket utbytte har du hatt av tiden som summer intern hos Deloitte?

Først og fremst har internship-perioden gitt meg et innblikk i konsulentverdenen som så absolutt har gitt mersmak. I og med at jeg jobbet i Business Technology-avdelingen fikk jeg anledning til å sertifisere meg innenfor en ny og spennende «skybasert» teknologiløsning innenfor EPM. I tillegg, fikk jeg lære meg Deloitte-kulturen å kjenne, stifte bekjentskaper med flotte kollegaer, oppleve sammenhengen mellom teori og praksis, verdifull kursing og være med på mye moro! Dette har vært av stor betydning for mitt valg av karrierevei etter endt studium.

 

LES OGSÅ: Dette ser de etter hos kandidater i Deloitte

 

Hvor går veien videre etter internshipet?

Første stopp er retur til Trondheim og NTNU, og fullførelse av prosjektoppgave og master. Deretter tar jeg med meg flyttelasset til hovedstaden og begynner som konsulent i Deloitte med oppstart fra neste høst.

 

Hva er drømmejobben din for fremtiden?

En «drømmejobb» for meg gir meg mye ansvar, muligheten til karriereutvikling og et godt sosialt miljø. Videre får jeg i en drømmejobb arbeide med problemstillinger knyttet opp mot min interesse rundt media, teknologi og forretningsutvikling.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger