(KarriereStart.no):

Navn: Alya Grishko

Alder: 25

Utdanning: Master i Media Architecture, fra Bauhaus University Weimar

Internship hos: NTNU, dept. of Electronics and Telecommunications, via IAESTE

 

Kan du fortelle litt om hva jobber du med hos NTNU?

Jeg jobbet med et veldig interessant prosjekt – en ny urban interaksjonsplass i Trondheim, som skal føre folk sammen og fungere som et kreativitetssenter i området. Dette er et pågående prosjekt som er under bygging nå. Dette er veldig interessant, siden det samler fagfolk fra multimedia, arkitektur, industridesign og ingeniørfag, og gjør at de kan samarbeide. Det er veldig fint å se prosjektet bli gjennomført, og ha møter med investorer og kommuneadministrasjonen. Da ser man hvor viktig det er for innbyggerne og de fremtidige brukerne.


Min oppgave på prosjektet var å forberede både de digitale og analoge modellene for vår visjon. Modellen ble så presentert på møtet med de ansvarlige personene.

 

Klikk her for å se alle internships i Norge

 

Hva gjorde at du ville søke på et internship-program via IAESTE?

TRIVES I UTLANDET: - Det å reise utenlands er alltid
en fantastisk mulighet for å skaffe seg nye erfaringer og
få et bedre perspektiv av verden, sier Alya.

Det å reise utenlands er alltid en fantastisk mulighet for å skaffe seg nye erfaringer og få et bedre perspektiv av verden. Det handler ikke bare om forskjellene i arbeidskulturen, men også om en annen livsstil. Jeg likte også at IAESTE tilbød å hjelpe med papirarbeid og ordne et sted å bo, så jeg bestemte meg for å gi det en sjanse.En av de beste betingelsene ved programmet er at internshipet må være lønnet – det var avgjørende for at jeg valgte å søke på internshipet i Norge. Ellers ville jeg ikke hatt råd til dette.

 

Kan du fortelle litt om utdanningsbakgrunnen din?

Min bakgrunn er arkitektur, jeg har en «Diploma in Architecture» fra State University of Land Use Planning i Moskva. Etter det bestemte jeg meg for å fordype meg innen media og arkitektur, og nå tar jeg en mastergrad i «Media Architecture» ved Bauhaus University Weimar. Dette er et veldig nytt og interessant felt innen krysningsområdet mellom media og arkitektur. Det stiller spørsmål rundt hvordan arkitektur kan tilpasses mennesker gjennom både analoge og digitale verktøy. Det er et veldig eksperimentelt felt og det gir et nytt perspektiv på hvordan man oppfatter bygninger og indre rom.


 

Det er ofte mange kvalifiserte søkere til internship-programmene. Hva tror du gjorde at du fikk stillingen?

I dette tilfellet antar jeg at det unike fagfeltet spilte en rolle, sammen med den økende interessen for integrering av digitale medier i arkitekturen (og motsatt). I tillegg hadde jeg solid erfaring fra dette feltet og noe erfaring med å arbeide i et multikulturelt team.

 

LES OGSÅ: Internships - en snarvei inn i arbeidslivet

 

Hva lærte du av internshipet ved NTNU?

SPENNENDE FAGFELT: Alya har spesialisert seg innen
krysningsområdet mellom media og arkitektur. 

Jeg har lært meg ulike arbeidsrutiner, nye synspunkt på faget jeg studerer, nye måter å tenke på. Det ga meg også god innsikt i hvordan forskningen gjøres der, og hvordan de ulike fasene av prosjektet gjennomføres.

 

Hvor går veien videre etter internshipet?

Nå har jeg returnert til Weimar, og skal starte på masteroppgaven min. Internshipet hadde stor påvirkning i valg av tema til oppgaven, i tillegg til å gi meg mye erfaring. Målet mitt er å skrive en god masteroppgave, og oppnå den karakteren jeg har satt meg som mål. Etter det skal jeg starte å søke etter en jobb.

 

Hva er drømmejobben din for fremtiden?

Det er noen selskap som jeg gjerne vil jobbe med. Og jeg ser meg selv som prosjektleder, eller kurator kanskje. Uansett bør det være noe som inspirerer meg og som jeg virkelig liker å gjøre. Det kan bli hvor som helst i verden, det ville vært enda mer interessant.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger